avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare teren extravilan- drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare teren extravilan- drept civil

Bună seara!
As vrea să vând un teren extravilan, cu cadastru provizoriu si intabulat, obtinut in urma unui proces de partaj.
Aș avea nevoie de câteva informații, dacă doriți să-mi răspundeți, vă rog. Procesul in prima instanță s a finalizat la inceputul lunii Mai, a.c. Incă nu am intrat in posesia hotărârii, dar pe portalul instanței scrie în felul următor: ” Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”. Să înțeleg că hotărărea devine definitivă după 30 de zile lucrătoare după ce o primesc prin poștă, sau 30 de zile începând din ziua de 3.05.2022, când s-a încheiat procesul și a fost afișată hotărârea pe portalul instanței? Concret, în ce zi trebuie să merg la judecătorie să legalizez hotărârea, și dacă mai trebuie să cumpăr timbre judiciare pentru legalizare, și care este prețul acestora?
Menționez că nu există intenția de a face apel a niciuneia dintre părti. Este obligatoriu sa astept acel timp pt dreptul de preemptiune, sau pot sa-l scot la vanzare imediat ce am intrat in posesia hotararii definitive?
Mulțumesc din suflet pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Procedură vânzare imobil- drept civil bobita111 bobita111 In urma unui proces de partaj doresc să pun în vânzare un imobil. Mentionez că procesul s-a incheiat la inceputul lunii Mai în prima instantă. Când pot ... (vezi toată discuția)
Proces terminat, pronunțare data ce urmează? CarmenCorina CarmenCorina Buna ziua.Intr-un proces de succesiune și partaj s-a dat pronuntarea( deocamdată afișată doar pe portal).As doriti sa stiu: 1.În cat timp de la afișarea ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)