avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua!Am 69 de ani și trebuie sa-mi schimb ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua!Am 69 de ani și trebuie sa-mi schimb permisul de conducere.Știu ...

Buna ziua!Am 69 de ani și trebuie sa-mi schimb permisul de conducere.Știu ca pana la 70 de ani,permisul se da pe 10 ani,iar după 70 de ani pe un an cu prelungire anuală.Eu pe ce perioada voi primi permisul de conducere daca am 69 ani?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:06, 13 Mai 2022
Nu exista limita de virsta de 70 de ani. Daca treceti cu bine de examinarea medicala, si aveti categoria B, veti primi un nou permis pe 10 ani.
Art. 24 din OUG 195/2002
(5) Valabilitatea administrativă a permiselor de conducere, pe categorii de vehicule, este următoarea:
a) 5 ani pentru permisele de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb și Tv*);
b) 10 ani pentru permisele de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile AM, A1, A2, A, B, Bl și BE.
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de soferi categoria b teudan teudan Buna ziua, Am pentru dumneavoastra doua intrebari, daca ma puteti ajuta: 1). Cu carnet de soferi categoria B pot conduce motociclete din categoaria A2( pana ... (vezi toată discuția)
Prins fara permis SNIO SNIO Daca mi sa facut dosar din cauza ca am fost prins fara permis si sunt si minor. pot intra in socala de soferi pana se da ordinul judecatoresc? (vezi toată discuția)
Legea permiselor auto Albu ion Albu ion Vreau sa stiu ce trebuie sa îndeplinesc pentru a lua permisul (vezi toată discuția)