avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Buna ziua. Sunt in cautare de solutii pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Buna ziua. Sunt in cautare de solutii pentru sustinerea fetei ...

Buna ziua. Sunt in cautare de solutii pentru sustinerea fetei in tenis. Ma gandesc de deschid un ong (club sportiv) care sa atraga fonduri pe care le voi folosi in antrenamente si deplasari concursuri internationale. Nu vreau sa fac o baza sportiva ci doar sa pot atrage fonduri. Am vazut ca ar fi variante de asociatie sportiva si club sportiv. Nu am inteles exact diferenta dintre cele doua. Inca o intrebare: dintre cei 3 asociati, e posibil ca unul dintre ei sa fie minor (jucatorul in cauza - 16 ani?) Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:25, 20 Septembrie 2022
asociatiile sportive nu au personalitate juridica, deci nu sunt subiect de drept civil si prin urmare e mult mai greu cu atras sponsorizari, donatii, granturi etc. deci solutia ar fi club sportiv in care sa activeze si respectiva tanara tenismena. Scopul principal declarat insa al clubului nu poate fi sa atraga fonduri. E foarte discutabil daca poate deveni membru, minora fiind, mai ales daca vrei sa fie doar 3 asociati, ca ar trebui sa fie toti trei si in consiliul director dar legea interzice expres sa fie membri CD persoanele fara capacitate juridica deplina de exercitiu. In mod normal ar trebui, dar Romania nu si=a pus in concordanta Codul Civil cu Conventia Internationala pt Protectia Drepturilor Copiului, ratificata de Romania, care prevede ca au si dreptul de asociere, dar practica inca nu prea poate fi exercitat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! fiul meu este jucator de tenis si ne gandim sa infiintam ... rwanna rwanna Buna ziua! Fiul eu este jucator de tenis si ne gandim sa infiintam un ONG pentru a putea gasi sponsorizari. De cate persoane este nevoie pentru a deschide ... (vezi toată discuția)
Am infintat o asociatie sportiva non-profit cu personalitate juridica Sebastian Calin Sebastian Calin Buna ziua, Baiatul meu face tenis de performanta de cel putin 10 ani si ca atare, dat fiind costurile f mari la care sa ajuns, am infintat o asociatie ... (vezi toată discuția)
Vreau sa pun bazele unei echipe de fotbal pe club sportiv. bob02008 bob02008 Buna ziua. Vreau sa pun bazele unei echipe de fotbal. Vreau sa înființeze o asociație Club Sportiv eu , tatal meu și încă un prieten. Ex: ... (vezi toată discuția)