avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Afirmatii false despre accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Afirmatii false despre accident

Buna! In data de 10.05.2022 am parcat masina la ora ~05:30 in Bucuresti pe Iuliu Maniu. M-am dus cu metroul la munca, masina ramanand acolo. Am terminat in jur de ora 19 si m-am intors la locul de parcare impreuna cu prietenul meu cu care ma intalnisem intre timp. Acolo ne astepta un domn recalcitrant care a asteptat sa deschidem masina ca sa ne ia la întrebări. Acesta sustinand incontinuu ca i-am zgariat masina si ca acesta este un accident, adaugand ca a trecut politia care a facut poze, el "asteptandu-ne de la ora 4". A incercat sa ne arate "zgârietura provocata de mine", acolo fiind doar praf. A inceput cu pretentii la asigurare, eu spunandu-i ca masina dansului nu a fost zgariata de mine, el incepand sa tipe si mai tare. Vazand ca domnul devine si mai si, i-am zis ca ii las buletinul (cerut si de el in prealabil) si ca urmeaza sa ne auzim ulterior dat fiind faptul ca nu ne lasa sa plecam stiind ca nu am provocat nicio paguba masinii dansului. Intre timp am descoperit ca unde a indicat acesta nu se afla nicio zgarietura, acesta cerand astazi suma de 300 de lei, respectiv 450 de lei (ceruti cu un sfert de ora mai tarziu decat prima suma) sau asigurarea. Pot trimite pozele cu masina mea+"avaria domnului" in privat pentru o a doua parere. Tin sa mentionez ca nu stiu la ce ora a venit/a plecat sau s-a intors dansul, eu nu am fost la masina intre orele 05:30-19:00.

Ce se poate face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: A. N. , Avocat 12:59, 24 Mai 2022
Absolut nimic. Din moment ce deja cere bani e un escroc. Dacă nu aveți nici o urmă în partea cu pricina, bagati-l undeva. Sper că nu i-ați lăsat nici un buletin.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2022
latka, utilizator
Din pacate i-am lasat buletinul deoarece începuse sa urle pe acolo si nu ne lasa sa plecam, era singura solutie..

latka a scris:

Absolut nimic. Din moment ce deja cere bani e un escroc. Dacă nu aveți nici o urmă în partea cu pricina, bagati-l undeva. Sper că nu i-ați lăsat nici un buletin.

Faceți plângere la politie și recuperați-vă actul de identitate. Dacă avea dreptate lăsa ca poliția rutieră sa cerceteze și concluzionez cazul "accidentului".
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2022
latka, utilizator
I-am trimis o poza cu buletinul, actul in sine e inca la mine.

latka a scris:

Faceți plângere la politie și recuperați-vă actul de identitate. Dacă avea dreptate lăsa ca poliția rutieră sa cerceteze și concluzionez cazul "accidentului".

E mai OK asa. Dar învățați-vă să nu mai faceți astfel de gesturi. Nu se dă copie de CI la oricine.

Nu-i mai răspundeți individului. Dacă sunt probleme, v-ar căuta poliția.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am facut o mica prostie deși consider ca nu e în ... //Anonymous// //Anonymous// Buna ziua, am facut o mica prostie deși consider ca nu e în totalitate vina mea si nu stiu cum sa procedez... Azi m-am dus la cumparaturi și pe lângă ... (vezi toată discuția)
Probleme cu polita rca Niscaty Niscaty Buna ziua, De curand am fost implicat intr-o \"tamponare\" (termen legal aparent) in care am fost vinovat (masina din fata a franta brusc intr-o zona in ... (vezi toată discuția)
Amenda nemeritata SPP SPP buna ziua. incerc pe scurt sa va explic problema mea. am fost la politie sa declar ca mi-a lovit cineva masina. politistul a observat pe masina mea si alte ... (vezi toată discuția)