avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme cu polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme cu polita RCA

Buna ziua,

De curand am fost implicat intr-o "tamponare" (termen legal aparent) in care am fost vinovat (masina din fata a franta brusc intr-o zona in care se merge bara la bara). Dupa ce am convenit cu soferita sa plecam fiecare in drumul sau, am primit telefon de la dansa ca vrea totusi sa apeleze la polita RCA. Mentionez ca stricaciunea este de doua puncte de vopsea pe bara din spate la masina dansei. I-am trimis-o pe email s-o vada si am convenit sa ne contactam a 2-a zi in decursul zilei.

A doua zi, la ora 7.30 ma astepta in zona unde lucrez si dupa amenintari ca se duce la politie (ostilitate nejustificata, poveste lunga), am incheiat acea constatare amiabila. Dumneaei era prezenta cu o alta persoana (partener de viata probabil/sot) care era foarte agresiva verbal fapt care a dus la intimidarea mea (sunt mai slab "de inger", desi tare "de fizic") si am uitat sa cer autocopia constatarii sau sa solicit crearea in dublu exemplar. La terminarea acesteia si stabilirea unei intalniri la o data si o ora la asigurator, pagubita i-a mentionat acelui "domn" de o copie la care dumnealui a facut un gest de "never mind" la urcarea in masina si dusi au fost.

In aceasta seara, am contactat-o telefonic pe pagubita cerandu-i sa ne intalnim sa-mi inmaneze o copie. Dansa a cazut de acord, spunand ca o sa ma sune mai tarziu, fiind inca la serviciu. Nu m-a mai sunat. Am sunat-o din nou si nu a mai raspuns.
Motivul pentru care vreau o copie este simplu - desi are tot dreptul legal sa vrea despagubire, o astfel de "dauna" ar trimite pe 99% din soferi in treaba fiecaruia, dar insistenta sa sa-si repare bara care era foarte zgariata in rest demonstreaza o persoana oportunista. Desi nu o garantie, astfel de persoane sunt foarte predispuse (statistic) la a face saltul de la oportunism la infractionalitate - specialistii spun.

Intrebarea mea este, se comite vreun abuz sau nelegiure in acest caz?
Ce pot sa fac? Daca acei indivizi sunt rau-voitori si vor merge la politie sa spuna ca de fapt n-am incheiat nicio constatare, ce pot sa fac in acest caz?
Cand ajung la asigurator, mentionez acest lucru?
Multumesc.

p.s. Incadrarea acestui post intr-un forum presupune niste cunostinte de care eu nu dispun. Imi cer scuze, mutati daca este cazul.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2016
Niscaty, utilizator
Cel mai recent răspuns: VAST Expertise SRL , Expert judiciar 16:43, 4 Octombrie 2016
Intrebarea mea este, pe langa avariile provocate de tine, autoturismului prezenta si alte avarii in zona de contact, sau in alte zone de pe bara spate? Daca da, atunci este posibil ca sa profite de asigurarea ta si sa-si repare aceste avarii. Insa in mod normal, asiguratorul cere si declaratia ta privind desfasurarea accidentului si care au fost avariile provocate la ambele autoturisme.
La politie daca nu a anuntat accidentul in 24 de ore de la producere, nu mai poate face nimic. Mai mult, ati completat un formular de constatare amiabila, asat inseamna ca ati ajuns la o intelegere si politia nu mai trebuie sa intervina.
Sfatul meu este sa-ti anunti asiguratorul de cele intamplate ca sa-l previi de o frauda, si evident sa nu iti mareasca costul urmatoarelor polite. Daca este asa cum spui tu, doar o simpla zgarietura ce se poate elimina printr-un polish, sunt mici sansele ca asiguratorul tau sa o despagubeasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident în lanț Dragos1900 Dragos1900 Bună seara și Paște fericit tuturor! Ieri am fost implicat într-un accident rutier în lanț. Adică la câteva mașini în fața mea cineva a vrut să ... (vezi toată discuția)
Constatare amiabila ContSters66930 ContSters66930 Zilele trecuta am lovit usor, foarte usor din spate un alt autoturism pe o strada pe care puteau trece doar un singur autoturism. In urma loviturii, eu nu am ... (vezi toată discuția)
Cine constata daunele auto daca nu am asigurare farmvet farmvet Masina mea era in parcare, nu are asigurare, am vrut sa o mut si cand am dat cu spatele am lovit o alta masina in coltul din dreapta spate si i-am zgariat ... (vezi toată discuția)