avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Constatare amiabila
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Constatare amiabila

Zilele trecuta am lovit usor, foarte usor din spate un alt autoturism pe o strada pe care puteau trece doar un singur autoturism.
In urma loviturii, eu nu am patit nici un fel de dauna la masina, cu exceptia ca mi s-a sters praful de pe bara fata in dreapta, iar lui i s-a desprins un ornament de la bara. Mai exact buza de plastic de sub bara, care este pentru noroi. Aceasta a iesit din clipsurile de prindere.
Eu l-am lovit cu partea dreapta fata in partea dreapta spate, el dorind sa faca stanga, iar eu sa merg inainte.
Dupa ce am "rezolvat" problema, el plecand cu polita mea in original acasa, ca sa fie sigur ca ne intalnim a doua zi sa facem constatarea amiabila, s-a dat lovit ca nu poate sa ne vedem decat sapt viitoare, luni. Accidentul s-a petrucut seara si nu aveam unde sa facem o copie la rca-ul meu.
A doua zi reusesc sa ma intalnesc cu el sa facem acest act de constatare amiabila. Dar, acel act a fost complectat de persoana care era proprietarul masini, atit la proprietar polita cat si la cel care se afla la volan.
In spatiul unde trebuia marcat locul in care l-am lovit, el a marcat alte 2 zone in care avea lovituri, dar nu de mine facute. Mentionez ca avea bara deplasta in partea stanga. Ma refer la coltul barii care este langa arcada roti stanga spate. Iar pe partea stanga spate pe bara prezenta 2 infundaturi de marimea unui ou fiecare.
I-am spus ca nu sunt de acord cu acest lucru, la care el mi-a reprosat ca nu ma intereseaza pe mine ce i se face lui la bara, ca i-o schimba, ca i-o revopseste.
In fine, in cele din urma mi-am complectat si eu partea me de declaratie, iar in mijloc unde trebuie facut desenul, este total gresit, prezinta o alta intersectie si nu sunt indicate directiile de mers, plus ca desenul a fost facut de el in tot spatiul, iar eu nu am putut sa fac schema dupa cum s-a intamplat.
A doua zi am luat si eu legatura cu asiguratorul meu si i-am spus ce s-a intamplat, am dat si o declaratie in acest sens. Iar astazi sunt sunat de catre soferul implicat in accident si amenintat ca voi fi dat in judecata, ca nu isi poate scoate masina din service pentru ca asiguratorul meu refuza sa faca plata datorita declaratiie pe care eu am facut-o.
Mentionez ca el nu s-a prezentat cu masina in momentul in care s-a facut declaratia amiabila, a doua zi.
De metionat faptul ca pe declaratie, cel pe care l-am lovit, nu a vrut sa treaca data exacta a incidentului, dar dupa insistente a trecut data corecta, iar ora a trecut 9:00 cand accidentul s-a petrecut la ora 21:30 seara. Faptul ca din primul moment soferul nu a vrut sa fie trecut pe declaratie, faptul ca a marcat alte puncte de impact si ca a incercat sa modifice data si ora m-au pus pe ganduri. Totodata ca sa ii provoc acele infundaturi de pe bara, ar fi trebuit sa imi iau masina in carca si sa dau cu ea in bara lui. Masina mea fiind mult mai joasa decat a lui. In plus daca l-as fi lovit pe partea stanga, atunci as fi lovit masinile stationate pe partea stanga a strazii respective.
Am fost amenintat ca voi fi dat in judecata daca nu ma prezint sa ii dau banii pentru reparatie. Reparatia a constat in revopsirea totala a barii.
Ce pot face?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
ContSters66930, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:44, 16 Martie 2011
Asiguratorul dv RCA a inteles foarte bine cum s-a petrecut evenimentul si oricum el va trebui sa plateasca. Lasati-l pe cel pagubit sa va dea in judecata si dv chemati in solidar asiguratorul dv RCA, sa se judece cu pagubitul, dv nu mai aveti treaba nici cu service-ul, nici cu pagubitul. Iar daca va mai ameninta fizic faceti-i plangere la politie. Si din acest moment nu mai semnati cu ei nici-un document ,indiferent de ce natura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord amiabil completat gresit, culpa exclusiva acceptata din nepricepere radu_nicu radu_nicu Buna seara. Sambata dimineata, acum vreo 10 zile, sotie s-a ratacit putin in Bucuresti. Cautand drumul corect, a ajuns intr-o intersectie si a oprit la ... (vezi toată discuția)
Cine constata daunele auto daca nu am asigurare farmvet farmvet Masina mea era in parcare, nu are asigurare, am vrut sa o mut si cand am dat cu spatele am lovit o alta masina in coltul din dreapta spate si i-am zgariat ... (vezi toată discuția)
A procedat corect politia? simina carmen simina carmen Fiul meu a patit un accident si credem ca a fost nedreptatit, din aceasta cauza va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra. Sa relatez faptele: circula in ... (vezi toată discuția)