Posibil suspect furt,
Drept penal,
Cauze si solutii, procedura, rezolvare
Buna seara,
Am mers intr-un magazin mare, pentru a face cumparaturi. Am luat un carucior al magazinului, pentru a depozita produsele in vederea achizitionarii acestora.
La casa, am omis, neintentionat, sa pun pe banda cateva produse, o cut lapte, unt si branza ce le asigurasem intr-o punguta plastic , gen de la legume, deoarece cumparasem si o sticla de triumf - solutie si clor, si mi a fost teama sa nu curga.
Carutul personal de transport in era in interiorul celui de cumparaturi. La casa, persoana respectiva, dorind sa inchida, a inceput sa se manifeste verbal si fizic, sa ne miscam mai repede ca inchide; eu apucasem sa asez o parte din produse pe banda, aceasta din urma incepuse sa le scaneze si, continuand avertizarile fata de cealalta persoana asezata in spatele meu, mi-a spus sa trag carutul mai repede in fata si sa introduc produsele scanate; am incercat sa -i arat carutul personal, ca este gol asa cum eram obisnuit sa mi se ceara, insista : ,,trage-ti odata carutul” - m-am conformat, buimacit, incepand sa arunc in graba produsele scanate. Am platit, am plecat inainte .
Nu am apucat sa fac 10 de pasi pe culoar, ca a venit un domn de la paza. M-a condus catre o camera, si tragand carutul a inceput sa indruge diferite insulte si calomnii la adresa mea, devenind, eu, din ce in ce mai blocat de cele ce se intamplau. La cerere i-am inmanat bonul, a verificat impreuna cu o prersoana angajata a magazinului, sub carutul personal, in cel al magazinului, erau cele ce le-am mentionat mai sus. Atunci am realizat care-i rostul acelei verificari. Au inceput sa-mi caute prin carut, geaca etc - nimic. Au notat ceva pe niste hartii intr-o zarva de nedescris, m-au intrebat daca semnez, le-am spus ca nu stiu ce au scris; mi- au spus ca nu=i nici o problema, le vom da asa.
Am insistat sa le platesc, considerand ca imi erau de trebuinta, apoi, nu am avut alte intentii.
Ulterior a venit politia, am mers la sectie, acolo am fost intrebat ce s a intamplat, au fost scrise pe scurt de catre un agent 2-3 fraze., ca la final sa ma puna sa semnez 3-4 hartii.
Am intrebat de continutul acestora, mi s-a refuzat aducerea la cunostinta, i-am spus persoanei ca nu semnez hartiile carora nu le cunosc continutul.
Dupa filmarea dansilor ( camera piept) in care sa mentionez ca nu semnez, spunand din nou motivul, mi s-a spus ca pot pleca; intreband ce se intampla in continuare, mi s - a transmis sa astept hartie acasa.
Va rog, daca ma poate lamuri cineva care este procedura si ce situatii decurg din cele relatate de mine. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
mcont456 , utilizator
22:22, 22 Mai 2022