avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Buna ziua va rog tare mult a ma sprijini cu o ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Buna ziua va rog tare mult a ma sprijini cu o informatie. pt ...

Buna ziua
va rog tare mult a ma sprijini cu o informatie. pt care va cer sprijin:
Societate comerciala face achizitii extracomunitare, importand produse electrice , achizitii fara TVA , intrucat TVA ul aferent se plateste in vama.
Vechea contabila a contabilizat aceste operatiuni ca 3710 =4013 insa vanzarea lor efectiva, facuta din depozit catre firme ( factura emisa +tva separat) inregistrate 411= 708/ 4427
Evidenta stocurilor nu s-a tinut nici valoric si nici cantitativ, cu fise de magazie.
Descarcarea la sfarsitul lunii, a gestiunii depozitului cu ridicata, deci a contului de marfuri, cu valoarea marfurilor vandute nu s-a facut.
Va rog a ma sprijini cum anume ar tb sa remediez: aceasta situatie.Am preluat contabilitatea din luna martie, intrarile sunt usor de reconstituit , dar vanzarile se fac de pe stocul de anul trecut , eu neprimid de la vechea contabila nimic in acest sens
Asociatul isi tine o ovidenta in care stie exact ce bunuri are pe stoc, mai ales ca participa la licitatii cu clientii pe SEAP ( fiecare produs cu codul in parte). Achizitiile ce e drept se fac rar, poate o data la 3 luni .
Eu m-am gandit sa put asociatul a-mi prezenta o situatie in care sa reflecte situatia cantitativ si valorica a depozitului. Ar fi mult mai usor a le introduse in programul de stocuri aceste produse codificate

va multumesc

Alte discuții în legătură

Gestiune en-gros adrianabresug adrianabresug buna ziua ,va rog sa imi spuneti daca e corect tinuta evidenta la o gestiune tinuta la pret furnizor . receptie la pret furnizor 371=401-1000 lei vanzare ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)
Transfer intre gestiuni ady09 ady09 buna ziua.am in programul saga create 2 gestiuni: una cantitativ valorica (productie) si una global valorica (comert cu amanuntul).Cum transfer produsul finit ... (vezi toată discuția)