avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am nevoie de un sfat in legatura cu bancile/ifn
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am nevoie de un sfat in legatura cu bancile/ifn

Prietena mea are un credit bancar unde plateste 40% din salariu,si pe langa mai are 5 IFN-uri care-i duc gradul de indatorare la peste 150% ....Acuma cum era de asteptat nu a putut plati toate ratele avand intarzieri mari ... .As dori un sfat cu ce este de facut in cazul de fata? Si de asemenea in cazul in care unul sau mai multe ifnuri aplica executarea silita(3 din ifnuri deja au vandut creditele la valori duble fata de sumele acordate) ,cum se procedeaza in cazul bancii ? Ca banca deja isi ia cei 40% la timp,insa in cazul executarii silite cum se va proceda ?

De asemenea nu stiu cum este posibil ca un IFN sa stie ca ai grad de indatorare peste 100% insa ei au acordat creditele ? Si unul din IFN-uri nu au inregistrat creditul de 10000 lei la biroul de credit la momentul acordarii,insa au vandut creditul cu 15000 lei dupa ce au incasat 3-4 rate ....
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2022
nyku88, utilizator

Alte discuții în legătură

Scoatere de la birou de credite ContSters373867 ContSters373867 Buna seara, numele meu este........ si fac aceasta sesizare uramre a incercari de a rezolva pe cale amiabila o situatie destu de delicata. Am accesat de la ... (vezi toată discuția)
Mai multe executări silite Sorin1122 Sorin1122 Buna ziua, Situatia sta în felul următor. Totul a început acum 3 ani și ceva, la o jumatate de am după ce m-am angajat. Intr-o luna am avut nevoie ... (vezi toată discuția)
Inf-u paci! emanuelbena emanuelbena Acum 3 ani de zile am facut un imprut la un INF , Icredit mai pe scurt , am avut o intarziere de plata de 67 de zile deci cu 30 de zile mai mult decat prevedea ... (vezi toată discuția)