avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin insalubru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin insalubru

Buna ziua, as dori sa stiu ce masuri pot lua pentru a se igieniza apartamentul vecinului meu (suntem usa in usa pe acelasi palier la bloc) pentru ca de indata ce ies din aprtament ma izbeste un miros insuportabil si de asemenea cand intru in apartamentul meu, mirosul pestilential de la vecin intra cu mine inauntru. Inauntru este o murdarie ingrozitoare, am vazut "peisajul" fara sa vreau cand ne am "intersectat" la ieșirea din apartament. Mi e teama sa nu ma expun vreunei boli in felul acesta. Sunt convinsa ca si vecinii de la etajul superior si inferior sunt supusi aceluiasi miros. Deci este de interes public si nu stiu cum sa procedez pt ca este un om f. nervos si rautacios. Daca as face o reclamatie eu as fi prima persoana suspectata. Nu caut scandal si nici nu vreau sa fac rău. Cum sa procedez? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:57, 19 Mai 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza asociatia de proprietari in scris, cu nr. de inregistrare/ data si sa cereti deratizarea si dezinsectia scarii si a apartamentelor de pe scara.
Daca nu reusiti, puteti sesiza DJSP si politia in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Bună ziua,
Depuneți o sesizare la asociația de proprietari. Dacă nu funcționează nici asa, faceți adrese la Primărie, la Direcția de Sănătate Publica, Agenția Teritoriala de Mediu. Inclusiv acțiune în instanță poate fi formulată împotriva vecinului dumneavoastră.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Seszati oficial autoritatea sanitara
Doar Nr de inregistrare și data?
Og 27/2002 nu prevede obligativitatea sa fie și semnate și să aibă datele de contact ale celui care face sesizarea?
Sau în acest caz nu intra sub incidenta OUG de mai sus?
Mulțumesc!
Sesizarea trebuie semnata si datata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin cu multe pisici AndreeaB15 AndreeaB15 Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu institutia careia trebuie sa ne adresam pentru ca vecinul care are 15 pisici sa scape de ele sau macar sa faca ... (vezi toată discuția)
Invazie gandaci Adriana68 Adriana68 Dupa anveloparea blocului, ne-am trezit cu invazie de gandaci. Degeaba fac eu in apartament deratizare, caci vin de la vecinii de aprtament cu care am ... (vezi toată discuția)
Este legal amplasarea, tomberoanelor la 6-7 metrii de geamul casei pe timpul deratizarii? whiteHat2050 whiteHat2050 Buna ziua, An de an se face vara deratizare generala la bloc, se inchid pubelele de pe scari si se scot tomberoane chiar la intrarea in scara, la 6-7 metrii ... (vezi toată discuția)