avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... o intrebare legata de denuntul calomnios...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

o intrebare legata de denuntul calomnios...

Stiu ca din noul cod penal au fost scoase insulta si calomnia. Denuntul calomnios a trecut si el la civil sau a ramas tot la penal?
Cel mai recent răspuns: bortosc , utilizator 02:41, 21 Septembrie 2006
denuntul calomnios a ramas infractiune, descarca-ti si tu noua varianta...
care noul cod penal ? care vechiul cod penal .. ?

care noua varianta ?

ma oameni .. fiti atenti la exprimare ..
Cum care???

Vechiul Cod: Codul Penal din 21 iunie 1968, publicat in Buletinul Oficial nr. 79 - 79 bis din 21 iunie 1968 (si republicat) -> Actualmente in vigoare

Noul Cod: Legea nr. 301 din 28 iunie 2004 privind Codul Penal, publicata in Monitorul Oficial nr. 575 din 29 iunie 2004 -> Urmeaza a intra in vigoare la data de 1 septembrie 2008

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare art 446 din legea nr.286/2009 panturu_nelu panturu_nelu Va rog daca se poate sa-mi dati o parere (interpretare) referitoare la art.446,alin.1,2 si3 din codul penal din 25 iunie 2009. legea 286 Din ce inteleg eu ... (vezi toată discuția)
Codul penal mihaela_1968 mihaela_1968 Care este legea care promulgat codul penal in vigoare la data prezentei? Am inteles ca ultima varianta intra in vigoare abia in iulie 2012. (vezi toată discuția)
Reabilitarea dupa noul cod penal ContSters94352 ContSters94352 acum ca sa publicat noul cod penal in MO, pe cind va intra in vigoare?pentru ca dupa vechiul cod penal reabilitarea in cazul meu se poate face dupa 1o ani, ... (vezi toată discuția)