avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de crestere copil

Sotiei mele i-sa terminat perioada de plata a somajului in data de 2 decembrie iar cartea de munca i-sa inchis de catre ITM cu data de 14 decembrie 2009. Daca s-ar angaja in luna ianuarie 2010, poate beneficia de indemnizatie crestere copil prin luna august-septembrie 2010?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:10, 18 Ianuarie 2010
Pentru a beneficia de indemnizatie concediu CIC trebuie sa aiba 12 luni stagiu de cotizare anterior datei nasterii copilului.
In cele 12 luni intra si fractiunile de luna care cuprind cel putin jumatate din namarul de zile lucratoare ale lunii respective.
Nu, luna decembrie este afectata. Are contributie pentru mai putin de 1/2 din zilele lucratoare din luna respectiva.
Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decât jumatate din zilele lucratoare din acea luna în care persoana îndreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit-
I-a incetat plata cu 02.dec.2009...

Alte discuții în legătură

O sa beneficiez de indemnizatie crestere copil? alinavic alinavic Situatia e urmatoarea: Din 2008 am fost angajata cu jumatate de norma, pana la 15 decembrie 2009. In perioada 16-27 decembrie 2009 nu am lucrat, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ciucaclaudia ciucaclaudia buna ziua in 27 sept 2009 sa incheiat CI cu drept de somaj ( legea 65 ).Nu am depus doc necesare in 30 zile , asa ca am pierdut somajul.In ian 2010 am semnat ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de maternitate Dan Ioana Dan Ioana Buna ziua! Ma numesc Ioana si as dori sa stiu daca in cazul meu voi primi sau nu indemnizatia de maternitate. Eu am contract de munca din data de 1 feb 2009 ... (vezi toată discuția)