avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O sa beneficiez de indemnizatie crestere copil?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O sa beneficiez de indemnizatie crestere copil?

Situatia e urmatoarea:

Din 2008 am fost angajata cu jumatate de norma, pana la 15 decembrie 2009. In perioada 16-27 decembrie 2009 nu am lucrat, angajandu-ma cu norma intreaga la 28 dec. 2009. In conditiile in care o sa nasc la 1 sept. 2010, o sa benficiez de indemnizatie crestere copil?
Afecteaza ca am fost angajata doar cu jumatate de norma? Dar acea intrerupere de 12 zile din decembrie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinavic , utilizator 20:51, 1 Februarie 2010
Potrivit legislatiei in vigoare:

Una din conditiile imperative prevazute de lege pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului de pana la 2 ani este ca solicitantul sa fi obtinut in perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului, venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

In conformitate cu dispozitiile legale in vigoare, in calculul celor 12 luni prevazute pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal.
consider ca indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului de pana la 2 ani.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului? ella_camy ella_camy Buna seara, incerc sa aflu daca in situatia in care ma afu voi putea beneficia de indemnizatiaa pt cresterea copilului, insa din pacate nu reusesc sa inteleg ... (vezi toată discuția)
Conditiile acordare indemnizatie crestere copil alinaiordache alinaiordache buna,numele meu este Alina,am 24 de ani si am si eu mare nevoie de ajutor : in momentul acesta nu lucrez si nu beneficiez nici de ajutorul de somaj.atat eu cat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)