avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?

Buna seara, incerc sa aflu daca in situatia in care ma afu voi putea beneficia de indemnizatiaa pt cresterea copilului, insa din pacate nu reusesc sa inteleg toate acele norme. Sunt insarcinata in prima luna. In acest an am lucrat cu contract de munca din 25 martie pana in 06 iunie, apoi nu am mai lucrat pana in 7 septembrie 2011. De la aceasta data sunt angajata. Cu aproximatie, urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii august - inceputul lunii septembrie 2012.
Din cate am citit eu, am inteles ca trebuie sa lucrez 12 luni consecutive pana in momentul nasterii.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:33, 24 Decembrie 2011
Buna seara,
Una din conditiile imperative prevazute de lege pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului de pana la 2 ani este ca solicitantul sa fi obtinut in perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului, venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
In conformitate cu dispozitiile legale in vigoare, in calculul celor 12 luni prevazute pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal.

Deci, concret, daca nasc inainte de 7 sept 2012 nu beneficiez?
1. Veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC deoarece perioada eligibila de 12 luni este sept.2011 - august 2012 sau oct.2011 - sept.2012 perioade in care aveti venituri din salarii (si veti avea si indenizatie penyru concediul de maternitate).
2. Veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC deoarece in cele 12 luni sunt luate in calcul si fractiunile de luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc corina29 corina29 BUNA ZIUA, As dori sa ma lamuriti si pe mine daca pot beneficia de CCC in varsta de pana la 2 ani daca m-am angajat pe19oct.2012 si urmeaza sa nasc la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cc crystinik_p18 crystinik_p18 Buna ziua, De curand am aflat ca am contractul pe perioada determinata pana in luna septembrie. De asemenea sunt insarcinata in 4 luni, sarcina despre care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului victoriapopescu victoriapopescu Buna ziua. Daca sunt angajata de pe 17 septembrie 2012 si nasc in 30 august 2013,beneficiez de indemnizatie? Contabila firmei mi-a zis ca nu,din cauza celor 2 ... (vezi toată discuția)