avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie cc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie cc

Buna ziua,
De curand am aflat ca am contractul pe perioada determinata pana in luna septembrie. De asemenea sunt insarcinata in 4 luni, sarcina despre care angajatorul stie. Intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, avand in vedere ca urmeaza sa nasc in august?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 22 Februarie 2012
Daca in ultimul an anterior datei nasterii ati realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, atunci da veti beneficia de concediu pentru cresterea copilului
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
leuca_luminita, utilizator
Beneficiati de indemnizatie pentru cresterea copilului cu conditia sa aveti venituri realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.
In acest caz, veti beneficia, pentru o perioada de 1 an, de o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, ce nu poate fi mai mica de 1,2 ISR (indicatorul social de referinta cu valoarea mentinuta in 2012 la 500 lei) si nici mai mare de 6,8 ISR.
1. Pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri profesionale impozabile (de exemplu salarii) sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de sarcina = prenatal etc.).

2. Dvs. veti naste in august iar CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept, in septembrie, indiferent de starea in care va aflati la acea data.

3. - Asadar daca inainte de nastere avet cele 12 luni de care pomeneam mai sus veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Nu ati spus nimic despre data cand ati incheiat CIM.
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca : in ultimul an anterior datei nasterii copilului, asa aveti realizatr timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.

In speta, perioada de referinta va fi august 2011 - august 2012.

De asemenea, aveti grija ca in septembrie c.i.m. va inceta de drept daca nu se decide prelungirea duratei acestuia, indiferent daca suneti sau nu in CCC.
Multumesc frumos pentru raspunsurile acordate. =D>
In ceea ce priveste data de inceput a contractului actual de munca, aceasta este 11 noiembrie 2011. Pana la aceasta data am lucrat la alta firma din februarie 2011 fara alte intreruperi.

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea celui de al doilea copil carmenrus carmenrus buna ziua , sunt angajata din 7.09.2011 si acum am aflat ca sunt insarcinata pt a doua oara.pot beneficia de indemnizatie pt crestere copil si daca sa cat e ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil SimonaSB SimonaSB Buna ziua In luna Noiembrie 2014 am demisionat de la actualul job (ultima zi de munca fiind 27) si am inceput cautarile la un altul, aveam deja 2 ani ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? calinflorentina calinflorentina dupa cat timp pot ramane ansarcinata daca lucrez din luna noembrie si ce trebuie sa fac (vezi toată discuția)