avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditiile acordare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditiile acordare indemnizatie crestere copil

buna,numele meu este Alina,am 24 de ani si am si eu mare nevoie de ajutor : in momentul acesta nu lucrez si nu beneficiez nici de ajutorul de somaj.atat eu cat si sotul meu ne dorim foarte mult un bebe.problema este ca as vrea sa beneficiez de indemnizatia crestere copil.avand in vedere ca de 1 an caut un loc de munca si nu reusesc sa gasesc,as vrea sa stiu daca as putea platii din mana taxele la stat,adica daca as putea sa imi fac singura carte de munca si sa cotizez lunar,ca dupa un an sa beneficiez de aceasta indemnizatie....multumesc frumos si va rog inca odata sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:14, 2 Noiembrie 2010
Este foarte complicat.Ca sa iti faci carte de munca trebuie sa iti infiintezi o societate comerciala care implica multe costuri si care trebuie sa fie activa, sa aiba profit, sa platesti contabil, impozit forfetar etc.Cel mai bine este sa te angajezi cu carte de munca la un patron serios care sa iti plateasca toate contributiile catre stat,cel putin 11 luni, altfel nu poti beneficia de indemnizatie ingrijire copil pana la 2 ani.
Este vorba de venituri profesionale supuse impozitului realizate timp de 12 luni anterioar nasterii copilului si nu prea are legatura cu contributiile la stat.
Deci daca platiti din mana contributia la sanatate si contributia la pensii tot nu va ajuta cu nimic.
buna ziua,
as vrea sa va intreb daca sotia poate beneficia de Indemnizatia pt. cresterea copilului daca este angajata de pe 7 octombrie 2009 si ar trebui sa nasca pe 20-25 septembrie,
va multumesc
Daca va naste in 20-25 septembrie 2010 , atunci trebuie sa aiba realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit in perioada 20-25 sept 2009 / 20-25 sept 2010.
va multumesc,deci nu o sa beneficieze:">

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil Epure Roxana Epure Roxana Buna dimineata.As vrea sa va intreb,daca,in caz,ca sunt insarcinata si firma ne baga cate doua zile pe luna in concediu fara plata,timp de cinci luni,mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului? ella_camy ella_camy Buna seara, incerc sa aflu daca in situatia in care ma afu voi putea beneficia de indemnizatiaa pt cresterea copilului, insa din pacate nu reusesc sa inteleg ... (vezi toată discuția)