avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie copil

Buna dimineata.As vrea sa va intreb,daca,in caz,ca sunt insarcinata si firma ne baga cate doua zile pe luna in concediu fara plata,timp de cinci luni,mai beneficiez de indemnizatie de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 12 Martie 2010
Concediul pentru cresterea copilului se acorda, la cerere, oricaruia dintre parintii copilului daca o perioada de 12 luni in ultimul an, anterior datei nasterii copilului, a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit (venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege).
Da.!
In primul rand ati adus la firma adeverinta de unde sa rezulte ca sunteti insarcinata?...Dmv tb sa intruniti venituri impozabile 12 luni anterioare nasterii copilului daca doriti sa beneficiati de aceasta indemnizatie.
Adica,sa inteleg,ca,daca sunt doar doua zile de concediu fara plata pe luna nu ma afecteaza cu nimic?
adik sa intelegeti ca beneficiati de indemnizatie de cresterea copilului la cerere daca ati indeplinit stagiul de cotizare, 12 luni inainte de nasterea copilului.
Dar,nu ma afecteaza daca am concediu fara plata pana la data nasterii copilului?am 12 luni pana nasc,dar osa am si concediu fara plata

Alte discuții în legătură

Conditiile acordare indemnizatie crestere copil alinaiordache alinaiordache buna,numele meu este Alina,am 24 de ani si am si eu mare nevoie de ajutor : in momentul acesta nu lucrez si nu beneficiez nici de ajutorul de somaj.atat eu cat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de ccc? ancastefan2008 ancastefan2008 Buna ziua,am si eu o nelamurire,am lucrat la o firma din anul 2011 pana in 26 noiembrie 2013,toate actele in regula ,din 26 noiembrie 2013 pana in 25 ian 2014 ... (vezi toată discuția)