avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara. Dacă am cartea de munca și este stipulat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara. Dacă am cartea de munca și este stipulat in ea ...

Buna seara. Dacă am cartea de munca și este stipulat in ea vechimea in munca îmi mai trebuie adeverinta cu vechime si grupa pentru pensie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:06, 20 Mai 2022
1. vechimea in munca pana la 31,12,2010 se dovedeste cu carnetul de munca ... adeverintele de vechime fac dovada numi in situatiile in care perioada lucrata nu este mentionata in carnetul de munca sau carnetul de munca a fost pierdut ori nu s-a intocmit.

2. Dovada vechimii în muncă în grupa I și/sau a II-a de muncă realizată anterior datei de 1 aprilie 2001 se face cu carnetul de muncă întocmit cu respectarea prevederilor Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă.

În situația în care perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I și/sau a II-a de muncă nu sunt înregistrate în carnetul de muncă sau înregistrarea acestor perioade este efectuată incorect ori incomplet, dovada acestora se poate face cu adeverințe eliberate de către angajatori sau deținătorii legali de arhive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am grupa de munca trecuta in cartea de munca mai am nevoie ... Al62 Al62 Daca am grupa de munca trecuta in cartea de munca mai am nevoie de adeverinta? (vezi toată discuția)
Grupa a ii-a de munca MoraruLM MoraruLM Buna ziua! Daca in cartea de munca este mentionat ca in perioada 01.04.1991 - 01.04.2001 am lucrat in grupa II art. 4, 5, a12 anexa II la H.G. nr 559/1990 si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.ma intereseaza pentru mama mea.daca in cartea de munca ... cristian.ion.92 cristian.ion.92 Buna ziua.Ma intereseaza pentru mama mea.Daca in cartea de munca sunt trecuti anii de gr.1 si 2,pentru a depune dosar pensie limita varsta trebuie sa aduca ... (vezi toată discuția)