avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Buna seara, O marca inregistrata care comercializeaza ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Buna seara, O marca inregistrata care comercializeaza produse ...

Buna seara,

O marca inregistrata care comercializeaza produse (deci o companie privata, detinuta de persoana fizica, nu de stat) poate contine numele unei tari?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:32, 30 Mai 2022
da, cu conditia ca acea indicatie geografica sa aiba o insemnatate (prestigiu, calitate) in cadrul produselor comercializate sub acea marca, iar produsele/ serviciile sa provina din acea regiune a lumii. daca in timpul derularii afacerilor orice persoana interesata constata ca produsele comercializate sub marca nu provind din tara respectiva, puteti fi pur si simplu acuzat de contrafacere. o alta interdictie consta in existenta unei merci similare precedente, dar acest lucru il veti afla, fiindca vor face opozitie
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2022
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare magazin haine firma popescuadrianacatalina popescuadrianacatalina sunt interesata sa cumpar haine de firma din diferite tari si sa mi infiintez magazin in romania.De exemplu haine de la Diesel,Kelvin Klein,Zara,H&M,Miss Sixty ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata si ce ne poate face ea? anabela_kukula anabela_kukula Registrul comertului mi-a aprobat un nume in 2005 iar acum am primit o convocare de la o firma ce spune ca numele societatii mele intra in conflict cu marca pe ... (vezi toată discuția)
Vânzare produse importate sub aceeaºi denumire regãsite în o.s.i.m. lArmAr lArmAr Buna ziua. Sunt incepator, am infiintat un SRL si doresc sa fac import de instrumente medicale. Din ce m am documentat, produsele care doresc sa le import de ... (vezi toată discuția)