avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... As dori sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

As dori sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei spete: Avand ...

As dori sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei spete:
Avand in vedere art. 56 lit c din Codul Muncii - CIM inceteaza la data comunicarii deciziei de pensionare si Legea 76 / 2022 * În termenul prevăzut la alin. (4), casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, anticipată, anticipată parţială sau de invaliditate. Informarea va cuprinde numele şi prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum şi data emiterii acesteia.
in fapt, angajatorul primeste informarea cu privire la emiterea deciziei inainte de a primi - de la salariat - decizia de pensionare
cand inceteaza CIM? La data primirii informarii cu privire la emiterea deciziei sau la data primirii deciziei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:35, 25 Mai 2022
la data comunicarii deciziei de pensionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o decizie de pensionare anticipata emisa in 28.06. ... MarcelinaDoina MarcelinaDoina Buna ziua, am o Decizie de pensionare anticipata emisa in 28.06. va rog: 1/ Cererea de incetare CIM cu ce articol trebuie sa o fac? 2/ ce perioada de ... (vezi toată discuția)
Dilemă decizie pensionare Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speță: Pe data de 18.12.2023 am depus dosarul de pensionare pt limita de varsta la casa de pensii iar pe ... (vezi toată discuția)