avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... As dori sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

As dori sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei spete: Avand ...

As dori sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei spete:
Avand in vedere art. 56 lit c din Codul Muncii - CIM inceteaza la data comunicarii deciziei de pensionare si Legea 76 / 2022 * În termenul prevăzut la alin. (4), casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, anticipată, anticipată parţială sau de invaliditate. Informarea va cuprinde numele şi prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum şi data emiterii acesteia.
in fapt, angajatorul primeste informarea cu privire la emiterea deciziei inainte de a primi - de la salariat - decizia de pensionare
cand inceteaza CIM? La data primirii informarii cu privire la emiterea deciziei sau la data primirii deciziei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:35, 25 Mai 2022
la data comunicarii deciziei de pensionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata-externalizare MAIER MARIANA MAIER MARIANA Daca fac cerere de pensionare anticipata pe 30 iunie 2009 si incepand cu 1 iulie 2009, DIVIZIA din care fac parte, se externalizeaza, in ce conditii inceteaza ... (vezi toată discuția)
Dată comunicare decizie pensie parțial anticipata la angajator Cristiana M Cristiana M Angajatul primește decizia de pensionare parțial anticipata prin poștă la câteva zile de la data emiterii de către Casa de pensie. Acesta este in ... (vezi toată discuția)
Revisal - cum inregistrez incetarea activitatii unui salariat care a comunicat decizia tarziu BG BG Va rog sa-mi sugerati o solutie la urmatoarea problema: Un angajat trimite la sediul firmei astazi 10.01.2012 o decizie asupra capacitatiide munca, datata ... (vezi toată discuția)