avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Buna ziua. As dori sa stiu daca pot solicita un ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Buna ziua. As dori sa stiu daca pot solicita un certificat( nu ...

Buna ziua. As dori sa stiu daca pot solicita un certificat( nu stiu daca este termenul corect) de unde sa rezulte ca' nu am nici un dosar in curs de judecare. Imi este necesar pentru cererea de cetatenie italiana si nu reusesc sa intru in contact nici cu consulatul roman din Italia,nici cu tribunalul din zona mea,pentru a sti exact ce fel de document sa cer.
In Italia este chemat certificato di carichi pendenti.
Multumesc oricui imi poate fi de ajutor.
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 17:19, 25 Mai 2022
Certificato di carichi pendenti face referire la procesele penale. Ca atare, un document similar este cazierul judiciar pe care il puteti solicita in Romania, la Politie sau in Italia, la Consulat.
Din pacate sunt doua lucruri diferite. Am presentat cazierul dar mi au cerut si certificatul...
În cazierul judiciar se înscriu date privind: pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive; renunţarea sau amânarea aplicării pedepsei, începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepselor şi a măsurilor educative, suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, înlocuirea, eşalonarea şi achitarea amenzii penale; amnistia, graţierea, prescripţia executării pedepsei, reabilitarea, caracterul politic al condamnării; pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente; hotărârile definitive care impun rectificări în cazierul judiciar; extrădarea.
Notările provizorii
În evidenţa cazierului judiciar se notează în mod provizoriu, până la soluţionarea definitivă a cauzei, când se şterg din evidenţă, date privind persoanele fizice sau juridice faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sau faţă de care a fost luată una dintre măsurile preventive prevăzute de Codul de procedură penală. Ca regulă, aceste date nu se înscriu în certificatul de cazier judiciar eliberat persoanei fizice sau, după caz, persoanei juridice.

Este posibil sa aveti nevoie de asa ceva:
CERTIFICAT DE INTEGRITATE COMPORTAMENTALĂ
Având în vedere definitivarea activităților vizând operaționalizarea Registrului prin modernizarea Sistemului Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS, începând cu data de 01.07.2021 la nivelul ghișeelor de cazier judiciar se eliberează certificate de integritate comportamentală, în baza Legii nr. 118/2019 privind Registrul persoane automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Ceea ce spuneti dvs. ca aveti nevoie este un act premergator cazierului.
Il certificato dei carichi pendenti consente la conoscenza dei procedimenti penali in corso a carico di un determinato soggetto e gli eventuali relativi giudizi di impugnazione.
In attesa dell’attivazione del casellario nazionale dei carichi pendenti, il certificato è rilasciato dalla Procura della Repubblica presso il Tribunale che ha giurisdizione sul luogo di residenza dell’interessato e riporta i procedimenti pendenti presso detto ufficio nonché quelli in corso presso le procure distrettuali antimafia (DDA), di cui ha ricevuto comunicazione. Non sussistono comunque divieti al rilascio da parte di una Procura diversa da quella di residenza, in tal caso il certificato riporterà i soli procedimenti pendenti presso il relativo Tribunale.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
irina.pricop, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente cetatenie italiana gabrielag13 gabrielag13 Buna ziua . Se poate sti care sunt documentele pentru obtinerea cetateniei italiene ? Cum sunt aproape sigura ca trebuie certificatele de nastere , trebuie ... (vezi toată discuția)
Cazier Sanda Codori Sanda Codori Cum se procedeaza pt cazier juditiar din Italia ,am nevoie de el in Romania pt angajare...multumesc (vezi toată discuția)
Cetatenia italiana---avantaje-dezavantaje!!!! marius873 marius873 [b]Buna seara! Sunt in Italia de 9 ani , si ma cam bate gandul de a cere cetatenia italiana, dar as avea niste intrebari: de ex. care sunt avantajele ... (vezi toată discuția)