avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

vreau sa stiu daca am dreptul la somaj dupa ce am obtinut indemnizatia de maternitate pe baza formularelor internationale , am lucrat legal in strainatate
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 17:44, 16 Ianuarie 2010
Buna seara,
cand se incheie concediul pentru crestere copil, puteti sa va depuneti dosarul de somaj.
Art. 18. - (1) In sistemul asigurarilor pentru somaj sunt asigurate, in conditiile prezentei legi, persoanele fizice, denumite in continuare asigurati.
(2) Asiguratii pot fi:
a) cetatenii romani care sunt incadrati in munca sau realizeaza venituri in Romania, in conditiile legii, cu exceptia persoanelor care au calitatea de pensionari;
b) cetateni romani care lucreaza in strainatate, in conditiile legii;
c) cetateni straini sau apatrizi care, pe perioada in care au domiciliul sau resedinta in Romania, sunt incadrati in munca sau realizeaza venituri, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un beneficiar de pensie pentru limita de varsta care este angajat trebuie sa plateasca contributia la somaj? maman_popescu maman_popescu Un pensionar limita de varsta este angajat cu contract indiv de munca trebuie sa plateasca contrib indiv de somaj ? (vezi toată discuția)
Somaj daca am lucrat afara nicul nicul buna ziua, de o saptamana ne-am intors din uk si suntem interesati, eu si sotia, daca putem beneficia de somaj si daca da, ce acte ne sunt necesare. va ... (vezi toată discuția)
Contribuie somaj la angajatul pensionar radusimionescu radusimionescu Un angajat care este deja pensionat pentru limita de varsta trebuie sa plateasca contributia la somaj? Va multumesc (vezi toată discuția)