Buna ziua!
Inca de la decesul proprietarului a doua case si diverse terenuri, bunicul meu, au fost intocmite acte de succesiune (probabil) care nu au fost aduse la cunostinta tuturor mostenitorilor, nu au existat citari pentru succesiune nici pe masura ce au decedat urmatorii mostenitori (conform legii, pentru ca nu am vazut niciun document). In prezent sunt in situatia ca eu, sora mea si mama mea, legal mostenitori ai tatalui meu decedat si el de 3 ani (este fiul bunicului), sa constatam ca nu s-a deschis nici acum succesiunea sau nu am fost citati in acest sens. Situatia este legala? Am de platit penalitati in momentul in care se vor hotara detinatorii documentelor, verii mei, sa deschida succesiunea?
Verificati la Camera Notarilor ce succesiuni au fost dezbatute. Apoi chir si dvs., in reprezentarea tatalui, puteti dezbate succesiunea dupa bunici. Succesiunile se dezbat in ordinea deceselor.
Va trebuie niste certificate de deces. Mergeti si discutati cu un notar, sa dezbateti toate succesiunile acolo si sa solicite acesta, contra cost, extrase de stare civila sau duplicate ale certificatelor de deces. E un demers indelungat dar cred ca merita. Va trebuie acte de stare civila sa dovediti rudenia. Asta pentru inceput. Apoi se fac interogarile sa vedeti daca au fost dezbatute anumite succesiuni apoi le incepeti pe rand, in ordinea deceselor, pe cele care nu au fost dezbatute.
Mostenire
Crisant76
Cum pot deveni mostenitoare si care sunt pasii de urmat?Sora tatalui meu ,sotul acesteia si unicul fiu ,su decedat.Unchiul in 2009,matusa in 2014 si fiul in ... (vezi toată discuția)
Legea succesiunii
AndreeaSc88
Buna ziua, am o intrebare legata de legea succesiunii. Contextul este urmatorul: tatal meu biologic (parintii mei s-au despartit acum 30 ani, tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)