avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Cum pot deveni mostenitoare si care sunt pasii de urmat?Sora tatalui meu ,sotul acesteia si unicul fiu ,su decedat.Unchiul in 2009,matusa in 2014 si fiul in 2019,fiul nefiind casatorit si neavand Nico copii.Ce pot face pt a deveni mostenitoare?Mentionez ca la data decesului tuturor Eu nu ma aflam in tara.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:07, 13 August 2019
Trebuie dezbatute cele 3 succesiuni, in ordinea deceselor.
In raport cu fiul, care a decedat ultimul dvs sunteti vara primara, deci ruda de gradul 4.
Pana la dvs, trebuie sa vina la mostenire bunicii (daca mai traiesc), apoi unchii si matusile din partea ambilor parinti ai varului si in ultima instanta verii primari.
Abia dupa ce toate aceste rude se prezinta si sunt dispuse sa dea declaratii de renuntare, deveniti dvs unica mostenitoare.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
raluk0207, utilizator
Dupa unchiul s-a facut dezbaterea,la taxe si impozite figureaza varul ca proprietar,nu S-a facut la matusa si la varul,dar nu stiu Cum sa fac.Am fost la 3 notari si toti mi-au cerut certificatele de deces.Eu nu am asa ceva,doar cerificatele de deces ale bunicilor,nu pot avea asa Ceva nici marcar copii ale certificatelor....Unde ma pot adresa?Multumesc
La starea civila. Fie să vă elibereze duplicate, fie in baza unei adrese de la notar, să vă dea extrase din registrul de stare civilă pentru uz oficial.
Ceilalti nu mai sunt in viata,mai este o alta persoana,nepot al unchiului meu si fratele meu din partea tatalui meu.Deci 3 persoane.Dar cui ar trebui sa ma adresez?K nu mai inteleg. Imic...Cei 3 notari mi-ai cerut certificatele de deces ale tuturor...
Multumesc din suflet,o seara buna sa aveti!

Alte discuții în legătură

Bună ziua! vă rog, să mă ajuțai în a descâlci o problemă, ... reliana reliana Bună ziua! Vă rog, să mă ajuțai în a descâlci o problemă, mulțumindu-vă anticipat pentru sprijin. Una dintre rudele mele, vărul meu, a consultat ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - in instanta Mostenirea nu se poate dezbate la notar, deoarece exista divergente intre parti. In situatie avem: 1 bunic decedat, 1 bunica: sotie supravietuitoare. ... (vezi toată discuția)