avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am fost păcălită de un cetățean marocan, m-a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am fost păcălită de un cetățean marocan, m-a lăsat însărcinată ...

Am fost pacalita de un cetatean Marocan,ma lasat însărcinată pentru a ma casatori cu el ,sa obțină viza pentru România după care sa ii fac drept la sedere aici si apoi sa il duc în străinătate,cand mi am dat seama de tot ce urmărește i am spus ca vreau sa ne despartim si ca vreau sa divorțez,ma amenințat ca imi va părea rău dacă fac asta ,de la bun început nu i a pasat de nimic analize de compatibilitate analize pentru copil sa fie sanatos absolut nimic plus de asta mi a spus ca nu ii pasa de copil dar după ce i am spus ca vreau sa divorțez baga la înaintare copilul pentru a ma afecta emoțional,va rog ajutați ma cu ceva sfaturi cum as putea divorta cat mai repede ,încă nu am născut,nu vreau ca acest om sa aibă dreptul de a se apropia de mine sau de copil ,am anunțat și Ambasada Română din maroc de tot ce sa intamplat pentru a nu primi viza de reîntregirea a familie ,certificatul de căsătorie în original a rămas în Maroc la el și în ultimele mesaje avute cu el mi a spus ca tot va ajunge el cumva in țară și ca va face tot posibilul sa imi ia copilul sau dacă nu acest copil sa ajungă la stat va avea el grijă de asta
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
Manuela Rășină, administrator
Nu se prea intelege: sunteți în România acum? Casatoria este transcrisa in Romania, aveti certificat de căsătorie romanesc?
Buna ziua,
Daca sunteti in Romania, contactati urgent un avocat din localitatea dvs.
Acesta va putea face demersurile pentru obtinerea unui duplicat al certificatului de casatorie.
Apoi va trebui sa introduceti actiunea de divort la instanta din localitatea de domiciliu a dvs.
Daca nu sunteti in Romania (sau daca intentionati sa plecati) sa stiti ca procedura de divort va fi mai greoaie si exista posibilitatea sa nu puteti divorta in Romania.
Acum sunt în România și am transcris certificatul de căsătorie,am facut toate demersurile pentru ai obtine viza de lunga sedere in România,după care am anunțat Ambasada de tot ce sa întâmplat pentru a nu I acorda viza

Avocat Neagu Elena a scris:

Nu se prea intelege: sunteți în România acum? Casatoria este transcrisa in Romania, aveti certificat de căsătorie romanesc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2022
Bianca Aciobanitei, utilizator
Puteți divorța rapid în România.
Contactați un avocat și se va ocupa acesta de toată procedura

Bianca Aciobanitei a scris:

Acum sunt în România și am transcris certificatul de căsătorie,am facut toate demersurile pentru ai obtine viza de lunga sedere in România,după care am anunțat Ambasada de tot ce sa întâmplat pentru a nu I acorda viza

In acest caz, puteti divorta destul de repede in Romania.
Este bine ca aveti certificatul de casatorie transcris.

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean arab ramonaausfreiburg ramonaausfreiburg Sunt din Romania si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean arab.As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc mie si de ce acte are el nevoie.As dori sa mai stiu daca ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu cetatean marocan Laura1182 Laura1182 Buna ziua, Sunt romanca,locuiesc in spania si doresc sa ma casatoresc cu un ceatean marocan care si dansul are permis de rezidenta permanent CE,pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean marocan andi13 andi13 buna ziua as dori sa stiu daca ma pot casatori in romania cu un cetatean marocan venit in vizita,cu viza de turism ,sau ce acte sunt necesare pentru a ne ... (vezi toată discuția)