avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean arab
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean arab

Sunt din Romania si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean arab.As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc mie si de ce acte are el nevoie.As dori sa mai stiu daca el obtine viza pentru Romania si vrem sa ne stabilim in Germania dupa casatorie,are nevoie de viza pentru Germania sau poate sa treaca frontiera doar cu viza de Romania(deoarece atat Romania cat si Germania se afla in UE)?Va rog sa imi raspundeti si sa ma sfatuiti cum sa fac.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ramonaausfreiburg , utilizator 21:39, 10 Ianuarie 2013
Cetăţenii saudiţi care doresc să se căsătorească în România trebuie să se
adreseze, în primul rând, autorităţilor competente din Regat pentru aprobarea
căsătoriei. În cazul obţinerii aprobării, aceasta se transmite Ambasadei Regatului
Arabiei Saudite din România, ambasada eliberând o dovadă privind aprobarea
căsătoriei. Neîndeplinirea acestor condiţii face ca respectiva căsătorie să nu fie
recunoscută în Arabia Saudită, iar potrivit legii române, atrage după sine anularea
căsătoriei. Apoi, viitorul dvs. sot trebuie sa aiba viza pe pasaport in termen atat la data depunerii actelor cat si la oficierea casatoriei. Sa aiba certificatul de nastere si adeverinta de cutuma supralegalizate, traduse si legalizate la un notar din Romania. Sa dea o declaratie la un notar roman care are un traducator care cunoaste limba araba cu privire la faptul ca doreste sa se casatoreasca in Romania, indeplineste conditiile tarii sale de a se casatorii, numele pe care v-ati invoit sa-l purtati precum si regimul matrimonial pentru care ati obtat la casatorie. Certificatul medical il luati de la medicul dvs. de familie. La depunerea actelor si la casatorie este necesar sa aveti un translator, daca sotul nu cunoaste limba romana. Dupa casatorie, avand in vedere ca este sotul dvs. cred ca impreuna puteti calatorii in Germania. Pentru casatorie dvs. aveti nevoie de certif de nastere, buletinul si certif. medical din care sa rezulte ca sunteti apta pentru casatorie. Banuiesc ca aveti peste 18 ani.
Multumesc,dar problema este ca noi vrem sa oficiem casatoria in maroc si de aceea nu stiu exact de ce acte avem nevoie.Pentru ca fiecare tara are legi proprii.Si nu stiu cum se procedeaza in maroc in cazul nostru
In Maroc, la autoritatile din Maroc sau la cele romane*ambasada sau consulat?
La autoritatile din Maroc
Am aflat ce fel de acte imi trebuiesc pentru casatoria cu un cetatean marocan,la autoritatile din Maroc.Acestea sunt:
-certificat de nastere international
-certificat de celibat
-certificat de cazier judiciar
-certificat de atestare a domiciliului si a cetateniei romane
-certificat medical
-certificat de botez
-certificat de capacitate de casatorie(se obtine de la consulatul roman din rabat)
-copie dupa buletin
-copie dupa prima pagina a pasaportului din care sa reiasa data de intrare in Maroc
Ceea ce nu inteleg este ca eu am sunat la consulatul roman din rabat si mi-au spus ca trebuie sa merg cu aceste acte in maroc,dar aceste acte trebuiesc mai intai apostilate.Insa din cate m-am informat nu este admisa apostilarea actelor care urmeaza a fi folosite intr-un stat care nu se gaseste pe lista statelor membre Conventiei de la Haga.Iar Marocul nu se afla pe aceasta lista.
Deci nu mai inteleg nimic...Cei de la Consulatul Roman din Rabat imi spun ca trebuie sa apostilez actele in Romania si dupa aceea sa merg cu ele in Maroc(si acolo sa le traduc in araba si sa le supralegalizez),iar cei din Romania imi spun ca nu au voie sa apostileze acte care urmeaza a fi folosite in state care nu sunt membre a Conventiei de la Haga.Pe bune nu mai inteleg.Cum trebuie sa procedez?

Alte discuții în legătură

Supralegalizare certificat de nastere cetatean marocan khadija 40 khadija 40 Bună ziua problema mea este următoarea: sunt căsătorită cu un cetățean marocan, ne-am căsătorit în Italia, acum noi vrem sa înregistrăm ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - casatorie cu cetatean strain cristina camy cristina camy am si eu o intrebare am cunoscut un arab care este divortat,ce acte ii trebui pentru a se casatori in romania? va multumesc (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean marocan andi13 andi13 buna ziua as dori sa stiu daca ma pot casatori in romania cu un cetatean marocan venit in vizita,cu viza de turism ,sau ce acte sunt necesare pentru a ne ... (vezi toată discuția)