avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Supralegalizare certificat de nastere cetatean marocan
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Supralegalizare certificat de nastere cetatean marocan

Bună ziua problema mea este următoarea: sunt căsătorită cu un cetățean marocan, ne-am căsătorit în Italia, acum noi vrem sa înregistrăm căsătoria și la consulatul român din Italia, dar cei de la consulat ne cer certificatul de naștere al soțului supralegalizat: as vrea sa știu de unde pot obține acel certificat din tara lui sau de la consulatul marocan din Italia sau de la ministerul extern din Maroc.
Va rog frumos dacă puteți sa mă ajutați, nu știu de unde putem sa luam, ne trebuie urgent pentru ca nu putem sa facem certificatul de naștere pentru copil fără certificat de căsătorie. Mulțumesc anticipat orice răspuns e bine venit.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Certificatele de stare civilă trebuie supralegalizate.

Procedura de supralegalizare presupune legalizarea documentelor la autorităţile locale (prefectura și tribunalul din localitatea de domiciliu a cetăţeanului marocan-sotul dvs), ulterior fiind necesară legalizarea la un birou specializat aparţinând Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării. Ultima etapă constă în legalizarea documentului în cauză la Ambasada sau Consulatul României. Documentele trebuie traduse de traducator autorizat si acceptat de Ministerul Afacerilor Externe. Important este sa supralegalizeze certificatul de nastere. Apoi consulatul va v-a ajuta cu celelalte formalitati.
Ati inregistrat casatoria in Maroc? Asa cere procedura pentru ca aceasta sa fie recunoscuta si in tarile din care proveniti.




Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Bună seara noi încă un avem certificatul de căsătorie din Maroc căsătoria este înregistrată dar încă nu avem certificat este vro problema dacă încă nu avem acel certificat nu pot sa al fac pe cel din România
Am nevoie mai întâi de certificatul de căsătorie romanesc pentru a putea face certificatul de naștere a copilului
Vă mulțumesc pentru timpul acordat

Este valabil dacă al supralegalizeaza la tribunal de un judecător din Maroc sau trebuie neapărat sa meargă la ministerul extern ami cer scuse dacă nu mă fac înțeleasă dar e greu sa înțeleg va mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Sotul Dvs. Trebuie sa ceara informatii in Maroc.
Supralegalizarea se face doar in tara de origine.
Aici gasiti informatii in limba romana despre supralegalizare certificate ale cetatenilor din Maroc. Si da, certificatul trebuie supralegalizat si de catre MAE din Maroc.

[ link extern ]
Al doilea link va poate fi foarte util deoarece aveti si o adresa a unui traducator autorizat in Maroc, daca actele sunt necesare pentru a fi prezentate in Romania.
[ link extern ]
Ideal este sa gasiti informatii oferite chiar de catre autoritatile marocane.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Va mulțumesc frumos pentru timpul acordat O ultima întrebare și nu va mai deranjez :noi neam căsătorit în italia la Torino în anul2015 dacă dansul aduce certificatul din Maroc legalizat de ministerul extern noi putem sa al traducem în italia nu pot sa al traduc în Maroc în limba romana pentru ca noi vom înregistra căsătoria la consolatul din Torino un locuim în Maroc
Mai trebuie să al legalizeze și la Ambasada României din Maroc ?Sau este de ajuns sa il legalizeze la ministrul extern după care noi sa-l traducem în Italia la un traducător, din limba franceza în limba română pentru a putea înscrie la consulat certificatul de căsătorie italian pentru a obține pe cel romanesc.
Vă mulțumesc frumos și scuzați-mă pentru ca e mai greu sa înțeleg, am căutat peste tot dar m-am lovit de aceeași problema.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean arab ramonaausfreiburg ramonaausfreiburg Sunt din Romania si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean arab.As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc mie si de ce acte are el nevoie.As dori sa mai stiu daca ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean marocan andi13 andi13 buna ziua as dori sa stiu daca ma pot casatori in romania cu un cetatean marocan venit in vizita,cu viza de turism ,sau ce acte sunt necesare pentru a ne ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma cetatean european pentru admiterea la facultate in romania alexandracdr alexandracdr Am nevoie de echivalarea diplomei de sfarsit de liceu din Portugalia, problema inampinata are de a face cu Apostila de la Haga. Am intrat pe site-ul CNRED si ... (vezi toată discuția)