avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean arab
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean arab

Sunt din Romania si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean arab.As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc mie si de ce acte are el nevoie.As dori sa mai stiu daca el obtine viza pentru Romania si vrem sa ne stabilim in Germania dupa casatorie,are nevoie de viza pentru Germania sau poate sa treaca frontiera doar cu viza de Romania(deoarece atat Romania cat si Germania se afla in UE)?Va rog sa imi raspundeti si sa ma sfatuiti cum sa fac.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ramonaausfreiburg , utilizator 21:39, 10 Ianuarie 2013
Cat pentru a ajunge in Germania, domnului ii va trebui viza schengen pentru membrii de familie si doar dupa ce dvs. aveti rezidenta in Germania de cel putin 3 luni.
Dar daca eu am aici flotant,un servici cat de cat bun si o locuinta,nu poate obtine drept de sedere?
Daca sunteti rezident in Germania, atunci mergeti cu sotul (atunci cand veti fi casatoriti) la Ambasada Germaniei si solicitati o viza pentru membrii de familie, se elibereaza gratuit si rapid. Sa atasati la cerere copie dupa certificatul de casatorie romanesc (adica transcris, daca nu o realizati in Romania sau la ambasada) si copie dupa certificatul de inregistrare al Dvs. din Germania. Acea foaie A4. primita de la primarie.
Nu trebuie sa apostilati actele ci sa le supralegalizati.Incepeti cu MAI Bucuresti sau Ministerul Justitiei, apoi mergeti la ambasada/consulatul Romaniei din Maroc, dupa care la MAE Maroc. Trebuie sa aveti aplicate 3 stampile pe fiecare document.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Justitiarul711, utilizator
Asta ce presupune?Trebuie sa merg in Bucuresti sau sa trimit toate actele acolo?Si cat dureaza toata procedura aceasta?Pentru ca eu lucrez in Germania si trebuie sa stiu de cat concediu am nevoie.Sau daca se poate ca altcineva din familie sa ridice actele in locul meu.Si cum procedez cu certificatul de nastere(am inteles ca trebuie sa fac o copüie color si sa o legalizez pe aceea,pt ca altfel,autoritatile marocane imi vor opri originalul) ?
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
ramonaausfreiburg, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supralegalizare certificat de nastere cetatean marocan khadija 40 khadija 40 Bună ziua problema mea este următoarea: sunt căsătorită cu un cetățean marocan, ne-am căsătorit în Italia, acum noi vrem sa înregistrăm ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - casatorie cu cetatean strain cristina camy cristina camy am si eu o intrebare am cunoscut un arab care este divortat,ce acte ii trebui pentru a se casatori in romania? va multumesc (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean marocan andi13 andi13 buna ziua as dori sa stiu daca ma pot casatori in romania cu un cetatean marocan venit in vizita,cu viza de turism ,sau ce acte sunt necesare pentru a ne ... (vezi toată discuția)