avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. In urma unei relati de 7 ani a rezultat un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. In urma unei relati de 7 ani a rezultat un baietel ...

Buna ziua. In urma unei relati de 7 ani a rezultat un baietel in varsta de 8 luni. In urma unor neintelegeri mama a luat copilul si a plecat la parinti ne spunand intentia de a nu se mai intoarce. Acum vreau sa intentez divortul. Custodia copilului se acorda tinand cont si de anchetele sociale. Faptul ca a plecat fara sa anunte se ia in calcul? La ancheta sociala reiese ca sunt mult mult peste situatia ei materiala si imobiliara. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:39, 29 Mai 2022
Nu conteaza neaparat situatia materiala, ci care dintre parinti este persoana de referinta, care raspunde cel mai bine nevoilor emotionale, persoana de atasament. La o varsta atat de mica este evident ca minorul are nevoie de mama lui, fara a neglija nici rolul si aportul dvs ca tata.

Sfatul meu ar fi acela de a gasi modalitati de intelegere si conlucrare intre dvs, spre binele copilului caci daca nu mai sunteti un cuplu ramaneti parinti ai copilului dvs cel putin pana la majorat. Pentru ca micutul sa creasca un adult echilibrat si functional (si nu cred ca sunt parinti care sa nu isi doreasca asta) are nevoie de ambii parinti prezenti cat mai mult in viata lui.

Deci nu cautati avantajele materiale si imobiliare, ci incercati ca aceste avantaje sa le puneti in slujba echilibrului si interesului copiluui dvs. Fiti cat mai implicat atat in viata lui cat si in deciziile care il privesc, putand observa astfel si gestionarea banilor ce ii sunt alocati cresterii.

Veti trece printr un divort unde se va stabili exercitarea in comun a autoritatii parintesti ( e regula in legislatia noastra), domiciliul la mama (avand in vedere varsta si cele invederate anterior), pensia de intretinere pe care o veti achita si un program de relatii personale pe care e bine sa il aveti cat mai extins si in acelasi timp adaptat nevoilor copilului.
Tatii mereu pleacă cu sansa a doua în astfel de cazuri.
Nu contează doar banii pentru ca se plătește pensie de întreținere și se mai echilibrează situatia financiară.
Cazul dvs. este complicat și va necesita multă muncă din partea avocatului.
Este bine sa nu va grăbiți cu finalizarea procesului pentru a se putea crea echilibru în instanță.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor in functie de situatia locativa/financiara a parintilor bogdano_84 bogdano_84 Ce sanse sunt ca domiciliul copilului sa fie stabilit la tata in situatia in care mama locuieste intr-un imobil inchiriat si are contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Divorț și tutela copil Catalina berbec Catalina berbec Doresc sa divortez având un copil de 1 an . Am domiciliul la soțul ,dacă eu părăsesc domiciliu cu copilul exista posibilitatea sa ii fie încredințat lui ... (vezi toată discuția)
Divort cu sot plecat la munca in afara catandry catandry Buna ziua! Am decis sa divortez, sotul meu este plecat in voiaj, munceste ca marinar. Se intoarce abia in februarie 2015 si eu nu as vrea sa astept, as dori ... (vezi toată discuția)