Buna ziua, poate fi anulat un act de partaj voluntar de bunuri imobile incheiat in 03.2020 in conditiile in care beneficiarul actului de partaj voluntar sustine ca suprafata terenului pt care s-a facut acest act e mai mica in realitate decat in actul cadastral mentionat in act? Este vorba de un teren de 2183mp, cu o casa locuibila, de 90mp .
Pun aceasta intrebare, fiindca, dupa preluarea dreptului indiviz al sotului meu, beneficiarul actului mai are pretentii pt ,, intregirea cu teren a proprietatii lui, de la sotul meu, sustinanad ca de fapt el stapaneste acum mai putin teren decat se mentioneaza in actul cadastral pe care l-a folosit la notar, terenul aflandu-se, zice el, in restul proprietatii detinut de sot prin act de vanzare cumparare di 1990. Ori eu cred ca daca informatiile inscrise in act sunt eronate, actul poate fi considerat nul ?
La partaj nu exista niciun beneficiar.
Exista 2 sau mai mulți coproprietari care în mod voluntar stabilesc cum sa își împartă bunurile deținute în proprietate. Actul de partaj reflecta aceasta voință.
După 2 ani, ne trezim ca actul pe care l-am citit și l-am semnat, nu ne convine?
Actul nu este nul.
Doar prin instanta ati putea dar trebuie văzut exact de avocat.
Se va face și o expertiză.
Este vorba de o suprafață de teren care nu a fost partajata dacă am înțeles eu bine.
Daca rezulta din acte suprafața puteți rezolva și la notar amiabil sau la instanță.