1. Nu exista contract care sa dispuna pentru dupa moarte. Si-or fi facut testamente reciproce.
2. Partaj voluntar intre cine si cine, pe ce parte de casa si de ce se afla in posesia nepotului?
3. Testament datat cand? Inainte sau dupa actul de la pct.1?
4. Tatal mosteneste legal sotia, in concurs cu celelalte clase de mostenitori, in orice caz. Daca are si testament, nu se pune problema altor mostenitori. Daca a semnat cine stie ce partaj, oricum la moartea sotiei ii revine o cota din bunurile aduse la masa succesorala. Daca exista un testament facut altei persoane, tot ramane tatal cu ceva, fiind mostenitor rezervatar.
Lukas90 a scris:
Bună seara...tata meu a făcut la notar un contract cu a doua soție că după moartea unuia dintre ei rămâne tot la cel rămas în viață...acum după moartea soției apare un nepot de al ei că are un contract de partaj voluntar semnat de tata meu care el habar nu avea el nu a semnat așa ceva...mai aduc și un testament făcut de mătușa lor că le lasă tot la nepoți...vreau să știu dacă se poate face ceva nu pot vedea ce contract are că nu vrea să îl arate nepotul zice că , când face succesiunea o să îl vedem...să înțeleg că tata meu nu mai are nimic?? Nu se poate ataca în instanță ??