avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara...tata meu a făcut la notar un contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara...tata meu a făcut la notar un contract cu a doua ...

Bună seara...tata meu a făcut la notar un contract cu a doua soție că după moartea unuia dintre ei rămâne tot la cel rămas în viață...acum după moartea soției apare un nepot de al ei că are un contract de partaj voluntar semnat de tata meu care el habar nu avea el nu a semnat așa ceva...mai aduc și un testament făcut de mătușa lor că le lasă tot la nepoți...vreau să știu dacă se poate face ceva nu pot vedea ce contract are că nu vrea să îl arate nepotul zice că , când face succesiunea o să îl vedem...să înțeleg că tata meu nu mai are nimic?? Nu se poate ataca în instanță ??
Cel mai recent răspuns: Lukas90 , utilizator 22:26, 8 Iulie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba cred ca tatăl dvs știe foarte bine, doar ca nu vrea sa se pună rau cu dvs.
Ca sa atacati, trebuie sa știți exact ce act e și ce scrie în el.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2022
raluk0207, utilizator
Bună ziua...am înțeles ,dar eu nu sunt in tara să mă interesez și până merg ,ei pot să facă ceva ? Prin actul de partaj voluntar care la semnat tatăl meu și ea fiind decedată pot să îl scoată din casa sau sa ii vândă ceva ? sau el are dreptul să stea în casă până este în viață??

raluk0207 a scris:

Ba cred ca tatăl dvs știe foarte bine, doar ca nu vrea sa se pună rau cu dvs.
Ca sa atacati, trebuie sa știți exact ce act e și ce scrie în el.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă tatăl dvs și soția au încheiat un act de partaj, prin care tatăl dvs i-a lăsat ei casa, înseamnă ca imobilul este bunul propriu al sotiei.
Tata nu mai rămâne decât cu 1/4 (ceea ce moștenește de la soție în calitate de soț supraviețuitor).
Dar asta presupune sa se dezbata succesiunea după soție.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2022
raluk0207, utilizator
Treaba nu e asa simpla, oricine ce va zice, aici, o face fara a avea toate datele, chibițează! De pilda nu ne spuneti ce ,,drum" a avut casa. A fost a tatalui dinaintea casatoriei cu prima sotie, mama dvoastra? A ridicat-o in timpul casatoriei cu prima? S-a dezbatut succesiunea dupa prima sotie? Etc, etc, etc Ce puteti face este sa luati legatura cu un avocat si acesta sa descalceasca lucrurile, adica la finalul cercetarilor sa va spuna cum sta treaba. Abia apoi puteti decide, in cunostinta de cauza, ce veti face.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2022
DlGoe, utilizator
1. Nu exista contract care sa dispuna pentru dupa moarte. Si-or fi facut testamente reciproce.
2. Partaj voluntar intre cine si cine, pe ce parte de casa si de ce se afla in posesia nepotului?
3. Testament datat cand? Inainte sau dupa actul de la pct.1?
4. Tatal mosteneste legal sotia, in concurs cu celelalte clase de mostenitori, in orice caz. Daca are si testament, nu se pune problema altor mostenitori. Daca a semnat cine stie ce partaj, oricum la moartea sotiei ii revine o cota din bunurile aduse la masa succesorala. Daca exista un testament facut altei persoane, tot ramane tatal cu ceva, fiind mostenitor rezervatar.

Lukas90 a scris:

Bună seara...tata meu a făcut la notar un contract cu a doua soție că după moartea unuia dintre ei rămâne tot la cel rămas în viață...acum după moartea soției apare un nepot de al ei că are un contract de partaj voluntar semnat de tata meu care el habar nu avea el nu a semnat așa ceva...mai aduc și un testament făcut de mătușa lor că le lasă tot la nepoți...vreau să știu dacă se poate face ceva nu pot vedea ce contract are că nu vrea să îl arate nepotul zice că , când face succesiunea o să îl vedem...să înțeleg că tata meu nu mai are nimic?? Nu se poate ataca în instanță ??

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)
Declarație de acceptare testament: de ce trebuie dată, dacă exista un partaj la data întocmirii testamentului? mariana visan mariana visan Buna ziua ,am urmatoarea problema - Am dezbatut ( in 2009 ) succesiunea si partajul dupa moartea tatalui ,intre mine si sotia tatalui ,fara alti mostenitori ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca luiza44 luiza44 sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui....... va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a ... (vezi toată discuția)