avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declarație de acceptare testament: de ce trebuie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declarație de acceptare testament: de ce trebuie dată, dacă exista un partaj la data întocmirii testamentului?

Buna ziua ,am urmatoarea problema -
Am dezbatut ( in 2009 ) succesiunea si partajul dupa moartea tatalui ,intre mine si sotia tatalui ,fara alti mostenitori .Masa succesorala -o casa cumparata de tata impreuna cu sotia si 3ha de pamant mostenire a tatalui .La partaj eu am cedat partea mea de casa sotiei tatalui meu iar aceasta mi-a cedat partea ei de mostenire din pamant pentru care mi-a facut un testament notarial .La aceiasi data sotia tatalui si-a lasat prin testament notarial,(unui frate ) toate bunurile mostenite dar in acest testament a trecut si partea de pamant ce mi-o cedase la partaj si pt care imi facuse deja testament .Dupa moartea acesteia am fost contactata de notar si mi s-a cerut sa fac o declaratie notariala pt acceptarea legatului inscris testament-- .INTREBARE -daca noi am facut deja partajul de ce trebuie facuta aceasta declaratie ,mai ales ca notarul mi-a comunicat ca celalat mostenitor nu-si poate revendica mostenirea fara mine .Va multumesc frumos !
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mariana visan , utilizator 21:12, 15 Septembrie 2018
Inteleg ca doamna era mama dvs vitregă.
I-ati arătat notarului actul de partaj voluntar?
Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire gimmarian gimmarian buna seara.v-as ruga sa imi spineti si mie cum sa procedez in legatura cu o mostenire.parintii mei s-au despartit in urma cu 32 ani.impreuna au facut o casa cu ... (vezi toată discuția)
Testament in favoarea mamei vitrege florinahiba florinahiba Mama a murit in 1985 la varsta de 36 ani; am ramas 5 cpiii intre 16 si 7 ani. Mama impreuna cu tata au construit o casa cu doua nivele, parter si etaj 1, pe ... (vezi toată discuția)
Contract notarial nul întrucât nu a fost întabulat. cum se rezolvă problema aceasta? AndCosmin AndCosmin In urma mortii tatalui meu vitreg mama si fratele meu vitreg sunt mostenitorii unui imobil din Bucuresti imobilul fiind mostenit de tatal meu vitreg de la ... (vezi toată discuția)