avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solicitare de la politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solicitare de la politie

Buna ziua, am primit o solicitare de la politie sa le comunic cine a condus masina anul trecut in martie. Eu daca nu le comunic in 5 zile primesc amenda. Masina e pe mine dar eu nu am permis si nu stiu cine a condus-o anul trecut. Ce pot sa fac?
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
Elena Andreea, administrator
Trimiteti si dvs. acest raspuns, ca dat fiind faptul ca data la care se refera ei e cu un an si doua luni in urma, nu va aduceti aminte cine a condus masina dvs. Chiar daca va da amenda, o puteti contesta in instanta, nu cred ca un judecator cu scaun la cap accepta o asemenea porcarie, sa tii jurnal din care sa reiasa cine ti-a condus masina acum un an si ceva in urma (asa ar trebui, cine tine minte toate nimicurile).
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
latka, utilizator
sa zicem ca platesc amenda... exista riscul sa mi se solicite din nou identitatea persoanei respective?
Nu puteti fi "pedepsit" de doua ori pentru aceeasi fapta.
Mulțumesc! Logic așa ar trebui să fie dar în țara asta din păcate orice este posibil.
Articolul 5
(7) Pentru una și aceeași contravenție se poate aplica numai o sancțiune contravențională principala și una sau mai multe sancțiuni complementare.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Nefurnizarea datelor soferului catre politie! codau.ciprian codau.ciprian Buna ziua, Daca masina proprietate personala a fost condusa de o persoana care depasit viteza legala si a incalcat linia continua si eu nu stiu datele acelei ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare - politia locala Shadow_x3x Shadow_x3x Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Ieri am avut ghinionul sa primesc o invitatie din partea politiei locale Galati pt o parcare pe trotuar. Eram cu sotia si ... (vezi toată discuția)
O masura deja luata, mai poate fi luata inca o masura dupa mai mult de o luna dezile si ptr aceeasi fapta? lucianicoleta lucianicoleta am condus un autoturism marca BMV pe data de 10 iunie intr-o comuna unde locuiesc. Deoarece eram candidat la alegerile locale, actualul primar mi-a facut ... (vezi toată discuția)