avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu 1.Este corectă decizia de a micșora nivelul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu 1.Este corectă decizia de a micșora nivelul coeficientului ...

1.Este corectă decizia de a micșora nivelul coeficientului aplicat salariului de bază? Consider că acest coeficient care exprimă niște calități dobândite - nivel studii,vechime, specializari,- Nu poate fi micșorat, ci, logic, exclusiv, poate fi modificat doar în sens crescător. Este ilegală micșorarea coeficientului de ponderare a salariului, coeficient stabilit anterior? 2. Este o ilegalitate ignorarea de către angajator a noului nivel, și NEaplicarea nivelului nou al salariului minim pe economie al anului respectiv, conform legii corespunzătoare. Pot cere prin instanță recalcularea salariului la care Nu s-a aplicat în fiecare an, noul nivel legal al minimumului pe economie(garantat)?
Cel mai recent răspuns: , utilizator 13:01, 5 Iunie 2022
Despre ce sector este vorba , bugetar sau privat?
Sector bugetar, primarie oras
Puteti acționa în instanță , însă ce motiv invoca Primăria pentru micșorare?
Iata toată”explicația”: o dată cu apariția legii 153/2017, grila de salarizare era corect întocmită, adică existau coeficienții de ponderare a salariului afișați corespunzător. De exemplu, pentru mine, consilier superior, gradația 5 (vechime 26 de ani, in 2017) se stabilește un coeficient la salariul de bază de 3,4828. În grila de salarii de la 31.10.2018, la salariul de bază apare aplicat un alt coeficient, mai mic, adică 2,7105 -micșorare unanimă a tuturor coeficienților la toate categoriile de funcționari, mai puțin coeficientul aplicat primarului(5,5), pentru ca apoi, in grila de salarii a anului 2020 să dispară orice coeficient, iar salariul afișat este identic cu cel din 2018, chiar dacă minimul pe economie in 2020 este mai mare decât cel din 2018! Motivația nu apare nicăieri, probabil doar stereotipia ”nu sunt fonduri/venituri suficiente”.
Ati primit o noua decizie cu noul salariu ? Daca da, atunci contestația poate fi depusă în termen de 20 de zile calendaristice de la data comunicării actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite.

Alte discuții în legătură

Salarizare absolvent studii superioare, bugetar dros dros Sunt absolvent de studii superioare, promotia 2009/2010, cu licenta, si sunt nou angajat, primul loc de munca, intr-o institutie bugetara, incepand cu luna ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii tedissprest tedissprest o persoana care are o diploma de SUBINGINER, obtinuta inainte de 1989, e considerata ca avand studii superioare sau ca avand studii postliceala?. Cum se ... (vezi toată discuția)
Clarificari hg 937/2018 diana2288 diana2288 Pentru functionarii publici cu studii superioare ( cu vechime de un an in specialitatea studiilor) din administratia publica locala , care au grila de ... (vezi toată discuția)