avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua , v-aș ruga , dacă se poate, să mă ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua , v-aș ruga , dacă se poate, să mă lămuriți ...

Bună ziua , v-aș ruga , dacă se poate, să mă lămuriți în următoarea problemă ( și unde e cazul vă rog să mă corectați) : ca angajați , plătim din VENITUL BRUT un procent de 25% pentru pensie. Deci o contribuție lunară care reflectă în final valoarea punctajului realizat în luna respectivă pentru pensie . DECI , acești 25% sunt calculați din BRUT , brut care include salar + toate sporurile . Nu ar fi normal și corect , ca , ÎN ADEVERINȚA eliberată de angajator pentru pensionare ( după scoaterea cărților de muncă anul 2011 ) să fie înscris acest brut ? Întreb acest lucru , eu fiind în cauză și constatînd că a fost înscris doar : salar + spor vechime+ spor fidelitate , sumă care nu cuprinde tot ce intră în brut , adică și
spor sîmbăta +duminica ,, spor noapte , spor sărbători legale ? Dacă mă puteți ajuta..... Mulțumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
nelu 2009tm, utilizator

Alte discuții în legătură

Adeverinta [ calcul ] punctaj pensie = buna ziua , v-as ramine ... nelu 2009tm nelu 2009tm ADEVERINTA [ CALCUL ] PUNCTAJ PENSIE = Buna ziua , v-as ramine indatorat daca m-ati lamuri in urmatoarea problema : sunt pensionat de un an la limita ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie ancfd ancfd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati! Sotul meu a primit de curand decizia de pensionare si avem nelamuriri la calculul ... (vezi toată discuția)
Ce anume se ia in calcul? marynela1 marynela1 buna ziua, la calculul pensiilor ce anume se ia in calcul salarul brut (total realizat)fara a scadea cotizatiile ( cass, cas, somaj, ),impozit, sau salarul ... (vezi toată discuția)