avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Sotia mea este asistent medical debutant, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Sotia mea este asistent medical debutant, angajata ...

Buna ziua,
Sotia mea este asistent medical debutant, angajata in februarie anul acesta pe unitatea de transfuzii sanguine a unui spital municipal.
Incepand cu luna martie a fost numita prin decizie a managerului, asistent coordonator al compartimentului.

Cu ocazia unei greseli de salarizare, am studiat mai atent legea 153/2017, anexa II si la capitolul I, pct. 1.4 exista un tabel unde specifica faptul ca asistentii cu gestiune primesc un spor salarial de 5% si de asemenea asistentii sefi de sectie/asistentii coordonatori primesc un spor de 15%.

Juristul spitalului a spus ca sporul de gestiune poate fi dat, in timp ce sporul pentru asistent coordonator nu.
Motivatia (verbala) nu am inteles-o exact. Initial i-a spus ca nu are subordonati, ulterior ca e spital mic si activitatea nu e la fel ca intr-un spital mare si ca nu se justifica, invocand si un eventual control al curtii de conturi.
Dar nu s-a motivat pe vreun articol de lege.

Din punctul nostru de vedere, legea e clara si nu lasa loc de interpretari. Sporul se acorda fara sa aiba vreo conditie de acordare.
De asemenea sporul se acorda pentru recompensarea responsabilitatilor si a posibilelor repercursiuni la care se supune coordonatorul in eventualitatea unor controale ulterioare.
Cam asta cred ca e logica. De altfel, nu tine mortis sa aiba titulatura de coordonator.

Singura interventie la acel punct a fost OUG 42/2018, care a crescut acel spor ce initial fusese stabilit la 10%, la 15%. De asemenea fara sa existe vreo conditie de indeplinit specificat in acea OUG.

Urmeaza sa trimitem catre Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii si ITM-ul teritorial cerere de clarificare in acest sens.

Dar daca ne poate ajuta cineva si aici cu o parere, suntem recunoascatori.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
stefanprisacariu, utilizator

Alte discuții în legătură

Spor sanatate Elym92 Elym92 Buna ziua! Sunt angajata la unitatea de transfuzii a SCJM. Am solicitat sporul care mi se cuvine in baza Legii 330/2009 Art.13 litera E. Raspunsul a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt as.medical principal pl si lucrez intr-o sectie ... Angela1966 Angela1966 Buna ziua! Sunt as.medical principal PL si lucrez intr-o sectie cu paturi (cardiologie) in cadrul unui Spital Municipal. Lucrez de peste 35 de ani si as avea ... (vezi toată discuția)
Legea 304/2008 atlantiana atlantiana Am aflat de curand de existenta Legii 304/2008 (M.Of. nr.848/17 decembrie 2008) si am citit-o. Am vazut ca prevede un spor de incordare psihica de 25% pentru ... (vezi toată discuția)