avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Sunt as.medical principal PL si lucrez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Sunt as.medical principal PL si lucrez intr-o sectie ...

Buna ziua! Sunt as.medical principal PL si lucrez intr-o sectie cu paturi (cardiologie) in cadrul unui Spital Municipal. Lucrez de peste 35 de ani si as avea cateva intrebari ,cu raspuns cand va fi posibil
1. De ce nu se poate mari sporul de CD de la 15%,avand in vedere faptul ca in cadrul orelor de munca facem transfuzii de sange si ingrijim inclusiv pacienti de paliatie,sectii care au sporuri de peste 50%,sau cine este responsabil cu modificarea acestui spor de conditii deosebite!?
2. In cadrul sectiei avem 5 paturi de Terapie Intensiva,care sunt remunerate prin acordarea unor ore platite cu 85% (2 posturi de as med =2x nr de ore lucrate pe luna: la nr de cadre medii care asigura urntele si asigura activitatea medicala continua!!) Prin urmare,asistentul medical sef ,care nu munceste la patul bolnavului poate beneficia de aceste ore TIC (Terapie Intensiva Coronarieni)?
3.Un angajat proaspat (de 6 luni ca si ,as. medical, ) poate beneficia de gradatia 5 daca nu are vechime peste 20 de ani ca si as. medical? Are aceasta vechime obtinuta prin exercitarea activitatii de infirmier in cadrul aceluiasi spital.
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:07, 5 Ianuarie 2022
1.Nominalizarea personalului care beneficiază de spor pe locuri de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporului, precum și condițiile de acordare se stabilesc de ordonatorul de credite, cu consultarea sindicatelor reprezentative la nivel de unitate/sindicatelor afiliate la o federație reprezentativă pe grup de unități/sector sau, după caz, a reprezentanților salariaților, în limita prevederilor din regulamentul-cadru.

2. In opinia mea, daca nu munceste la patul bolnavului nu poate beneficia de acele ore.

3. Gradatia 5 se acorda pentru vechimea totala in munca si nu pentru vechimea intr-o anumita functie.
Ordonatorul de credite este o persoana pe care o gasim la nivelul instituției sau este o lege (hotărâre!)!?Mulțumesc pentru raspunsuri!!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
Angela1966, utilizator
Ordonatorul de credite este angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la spor de sectie de 75 % vladuta gina lenuta vladuta gina lenuta Lucrez ca registrator medical in A.T.I. si nu beneficiez de spor de sectie desi in H.G.R. nr.547/04.06.2010 punct B.aliniat 4 beneficiaza de spor mediu de ... (vezi toată discuția)
Legea 304/2008 atlantiana atlantiana Am aflat de curand de existenta Legii 304/2008 (M.Of. nr.848/17 decembrie 2008) si am citit-o. Am vazut ca prevede un spor de incordare psihica de 25% pentru ... (vezi toată discuția)
Malpraxis petrebeatrice petrebeatrice buna seara!!! iertati-ma ,nu stiu cum sa incep dar sunt disperata! tatal meu a fost internat pt o pneumonie! in doua zile starea lui era bunicica!! dar ... (vezi toată discuția)