avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, pe un titlu de proprietate- teren arabil 5 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, pe un titlu de proprietate- teren arabil 5 ha și casă ...

Bună ziua,
pe un titlu de proprietate- teren arabil 5h și casă, sunt trei moștenitori Se merge la succesiune la notar cel care are menționat numele, Dacă sau înțeles verbal iar ceilalți doi doresc doar 1h din titlu și sunt deacord să dea declarație în fața notarului Se poate? Ei au propriile lor case și pămantul a fost verbal împărțit cu anii în urmă. De ce tb să facă și ceilalți succesiune? E corect să plătească succesiune pe cat le-ar cuvenii și apoi să renunțe la cat sau înțeles verbal (1h)? Eii avand alte beneficii în timp ceea ce a dus la această împărțire și sunt deacord cu aceasta.
Cel mai recent răspuns: mgf , utilizator 09:09, 1 Iunie 2022
Nu se poate.
Dacă renunță, renunță la absolut TOT.
Nu exista "vreau doar 1 ha".

Ori accept tot, după care fac partajul și la partaj îmi iau 1 ha.
Ori renunț și renunț la TOT și nu iau niciun capăt de ață.
Înțeleg ca pe titlu sunt 3 persoane, din care 2 sunt decedati.
Urmașii celor 2 decedati nu doresc decât 1 ha.
Cel care e în viața urmează sa ia partea cea mai mare.
Dacă am înțeles corect, da trebuie sa își dezbata succesiunile după părinții lor. De ce? Ca sa devina proprietari în locul decedatilor, pe cota de 1/3 și în aceasta calitate sa participe la partaj si să își ia hectarul.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
raluk0207, utilizator
mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentare mostenire mya69 mya69 Buna ziua, In 1998 a decedat tatal meu si am facut succesiunea dupa dansul (eu si fratele meu am renuntat in favoarea mamei) pentru tot ce avea in ... (vezi toată discuția)
Partaj petroilidia petroilidia Pe un titlu de proprietate ,la titular este mama mea si fratele ei, ambii decedați. Cum pot sa vând 1 ha teren arabil ,din cele 2 ha care sunt in titlu? (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)