Nu aveți decât să vă deplasați la bancă și să vă deschideți contul. Banca, nici acolo, nu are dreptul să vă pretindă o copie după actul de identitate, dvs. trebuie doar să vă identificați. Atât! Degeaba caută să vă îmbrobodească cu autorizarea lor după legea 667; acea autorizare se referă la dreptul lor de a reține copii, copii însă pe care dvs. sunteți de acord să le dați.
Acuma despre chestiunea în discuție: eu cred că este o facilitate, făr niciun risc, de a nu mai umbla aiurea pe la ghișee. Metoda a fost folosită și de ANAF, când mi-au făcut cont în spațiul virtual.
japera a scris:
Multumesc pentru raspuns. Oare ma puteti ajuta cu un link spre reglementarile nationale/europene care cer acest tip de verificare si care da acestor institutii dreptul de a cere acest tip de verificare?
Care sunt masurile pe care ar trebui sa le luam inainte de a furniza acestor institutii
acest tip de verificare (i.e. selfie cu ID)? pentru a ne proteja si a preintimpina de exemplu o bresa de securitate sau in cel mai rau caz furt de identitate (e.g. daca o terta persoana ar intra in posesia acesteia si ar incerca sa ne impersoneze pentru a deschide conturi in numele nostru)