avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! Care e procedura in cazul in care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! Care e procedura in cazul in care ,patronul la care ...

Buna seara!
Care e procedura in cazul in care ,patronul la care lucrez nu mi-a platit toate contribuțiile la stat, bineînțeles după ce înainte sesizez ITM ul.
Costa ceva daca cer online celor de la ITM să-mi trimită un extras revisal cu vechimea mea??
Cât mă costă să îl acționez in instanța că să-mi recuperez anii plătiți cu 2 ore/4 ore???
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2022
Dany_de_vyto3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:04, 5 Iunie 2022
1. Neplata contributiilor sociale de catre angajator poate face obiectul :
- unei actiuni in instanta
Modalitatea corecta si eficienta prin care puteti actiona este declansarea unui litigiu care sa vizeze obligarea angajatorului de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

- unei sesizari la ANAF
in legatura cu neplata acestora, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
Recuperarea creantelor privind contributiile sociale, reprezinta obligatia institutiilor statului, iar actiunea lor vizeaza platitorul (angajatorul) care are obligatia de a calcula, retine si vira contributia datorata de angajat si de a calcula si vira contributia datorata de angajator.

2. În cazul imposibilității unui angajator de a va elibera extrasul Revisal, ITM-ul va eliberează acest document contra sumei de 20 lei.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciu De curand am renuntat la indemnizatie crestere copil pt a beneficia de stimulentul de insertie,dar patronul nu cotizeaza la stat .ce pot fc pt a fi asigurata ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala neplatica de firma 7Cris7 7Cris7 Buna ziua Am aflat din intamplare ca pot sa verific daca am asigurare sau nu de sanatate , am intrat pe site si m-am trezit ca nu am asigurare , am contract ... (vezi toată discuția)
Itm, anaf, cnas si cnpp isi pot interoga intre ele bazele de datele? cyan cyan O autoritate a statului poate interoga baza de date cu contributiile platite de angajatori si care este gestionata de alta autoritate a statului? ANAF-ul, ... (vezi toată discuția)