avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare persoane cu dizabilitati
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare persoane cu dizabilitati

In urma unei vizite la un magazin Decathlon, locurile de parcare rezervate persoanelor cu dizabilitati erau semnalate cu o tabla pe care scria : PARCARE PENTRU HANDICAPAȚI. Este legal acest limbaj,din punct de vedere legal se poate sanctiona ?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2022
JustMe811, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 07:02, 6 Iunie 2022
Gasiti aici Legea nr. 448/ 2006 republicata: [ link extern ]
In lege se foloseste denumirea de persoana cu handicap sau persoana de dizabilitati, fara a specifica in clar cum se scrie pe o tabla din parcare.
Mentiunea respectiva semnalata de dvs. nu este cea mai fericita inscriptie. In mod normal se planteaza semnul din Codul rutier - rezervat persoane cu handicap si pe indicatoarele locale se mentioneaza - parcare pentru persoane cu handicap/ parcare pentru persoane cu dizabilitati.
Puteti face o sesizare scrisa la Agentia judeteana pentru persoanele cu dizabilitati. Cred ca un avertisment scris poate fi dat proprietarului parcarii de catre AJPD si o dispozitie pentru schimbare inscriptie.
Este binevenita o asemenea mentiune, la supermarketul Kaufland unde-mi fac cumparaturile, toate locurile de acest gen sunt ocupate exclusiv de persoane care au "defectiuni" grave de comportament si intelegere a semenilor ce au nevoie de aceste locuri. Nu am vazut niciodata sa fie descurajata atitudinea respectiva, nici de angajati, nici de autoritati. Deci e bun textul de pe "tabla".

JustMe811 a scris:

In urma unei vizite la un magazin Decathlon, locurile de parcare rezervate persoanelor cu dizabilitati erau semnalate cu o tabla pe care scria : PARCARE PENTRU HANDICAPAȚI. Este legal acest limbaj,din punct de vedere legal se poate sanctiona ?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda in parcare kaufland denisimona denisimona Buna seara, in aceasta seara am luat amenda in parcare la Kaufland pentru ca am parcat pe ultiml loc pentru persoane cu dizabilitati, dupa el urmand cele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o persoana cu handicap, domiciliind in tara, detinatoare ... FLYGIGI FLYGIGI Buna ziua, O persoana cu handicap, domiciliind in tara, detinatoare a unui card de parcare cu handicap, poate parca gratuit pe locurile de parcare marcate cu ... (vezi toată discuția)
Fotografiere parcare ilegala pe loc rezervat persoanelor cu handicap in carrefour blu3s0ul blu3s0ul salut. am niste intrebari poate ma ajuta cineva: 1. ce statut au parcarile din carrefour sunt private sau publice. ce reguli de circulatie se aplica? daca ... (vezi toată discuția)