avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita rca

Buna ziua.Am si eu o nelamurire privind polita rca,In cazul producerii unui accident de circ cu vatamare corp. care necesita pt. ingrijiri peste 15 zile,prin polita de asigurare se despagubeste si persoana vatamata si in ce cuantum?Care este actul normativ care prevede aceasta ?multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: ContSters83761 , utilizator 09:24, 17 Ianuarie 2010
Art.49-58 din Legea nr.136/1995 reglementeaza asigurarea de raspundere civila pentru pagubele produse tertilor prin accidente de circulatie si, in baza art.53 din aceeasi lege, se emit ordine ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in fiecare an, pentru a reglementa in amanunt aceasta forma de asigurare si a stabili limitele de despagubire pentru accidentele care se vor produce in anul urmator.
Daca va uitati pe orice polita RCA, veti vedea tiparite aceste limite precum si nr. Ordinului CSA aplicabil pentru acea polita.
Asigurarea cuprinde atat [pagubele materiale produse bunurilor precum si vatamarile persoanelor, aici incluzandu-se atat pagubele materiale cat si cele morale.
Pentru cele materiale, e necesara probarea acestora cu documente justificative, martori, expertize, etc. pentru cele morale potrivit practicii, neexistand pana in prezent nici un fel de criterii de stabilire a acestora.
Da, polita acopera raspunderea civila (nu penala), iar actul normativ este Ordinul CSA nr 21/2009.

Succes!
asa este.Pt.anul 2010 limita de despagubire pt. vatamari corporale este de pana la 2500000 eurodar nu este clar cum se aplica .care sunt criteriile ,ce norme de aplicare legala exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plateste asiguratorul? wiktor_i wiktor_i In urma unui accident cu vatamari corporale am fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri materiale si morale substantiale.In ... (vezi toată discuția)
Accident rutier lorelay_k lorelay_k Am fost implicata intr-un accident rutier in care eu sunt partea pagubita. Persoana vinovata s-a dovedit, de catre politie, ca nu are permis de conducere, are ... (vezi toată discuția)
Daune rca ati14ati ati14ati doresc sa aflu cat a fost limita maxima de despagubire la daune RCA pe 2004 la sc astra s.a? (vezi toată discuția)