avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua.Va rog sa-mi spuneți care e cea mai buna ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua.Va rog sa-mi spuneți care e cea mai buna soluție ...

Bună ziua.Va rog sa-mi spuneți care e cea mai buna soluție de adoptat pt următoarea speță.Eu și soțul meu suntem fiecare la a doua casatorie ,fiecare avem copil din prima căsătorie.Eu dețin un apartament bun propriu pe care as dori sa-l trec pe cei doi băieți în cote egale și noi soții sa beneficiem de uzufruct viager.In cazul decesului unuia dintre soți ,soțul rămas în viata poate rămâne în apartament pana în ultima clipa a vieții fără a fi acționat de urmașul decedatului pt partea ce i se cuvine,eventual evaluata în bani?As vrea sa evit astfel de complicații. Va multumesc
Cu drag! Multa sanatate si liniste dvs. si sotului. Decizia ca dupa moartea dvs mostenitorii sa faca ce vor cu apartamentul este cea mai buna ... parerea mea. Si eu am copil, il iubesc dar niciodata nu m-as lasa pe mana lui sau a sotiei lui. La varsta noastra de 60 de ani, chiar merita sa traim linistiti. Sarbatori fericite!
Nu v-ati lasa pe mana propriului copil pe care l-ati crescut?
Păcat...
Și mai păcat este ca dezinformați.
Survenienta de copil, în lumina noului cod civil nu mai este o cauza de revocare a donației (nulitatea este total diferita de revocare).
Nu e nimic "sfant" intr-un act de vânzare cumpărare între părinți și copii care miroase de la o posta a donație deghizata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2022
raluk0207, utilizator
D-na Raluk0207, ma refeream la act de vanzare cumparare ca e cel mai sigur!!!! Nu catre un copil!!!!! Asa ca nu-mi puneti vorbe in gura!!! Era doar parerea mea .... de altfel am si spus doamnei ca cel mai bine este sa se duca la un avocat sau notar cu care sa vorbeasca despre ce ar fi mai bine sa faca .... iar vis-a-vis de un copil, eu zic sa va pastrati parerea daca nu stiti ce sunt in stare unii copii in ziua de azi, in special in Romania ..... nu vorbesc despre copilul meu, dar traiesc intre oameni si am auzit destule ..... daca nu stiti, nu doar educatia data de parinti conteaza .... o zi buna!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2022
Florina02, utilizator
E "sigur" în raport cu ce?
Nu știu dacă ați citiți întrebarea, dar în speță era vorba de un act întrebarea părinți și copii.
Nu de acte în general, pentru ca nu interesează.
Ce se întâmplă cu alți copii este problema familiei respective.
Dar sa nu ai încredere în propriul tău copil pe care l-ai crescut (și se presupune ca știi ce ai crescut) doar pentru ca ai văzut și auzit multe, mi se pare ....regretabil.
Tot pentru ca și eu am văzut multe, sa știți ca după o vârstă, când avem nevoie de ajutor, mila vine de multe ori de la fiice și nurori. Bărbații nu prea se pricep la îngrijit bătrâni.
Și când suntem cu un picior în groapa, nevolnici și neputincioși, ne apuca regretele și făcutul actelor.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2022
raluk0207, utilizator
Parerea dvs.... nu va combat si nu-mi pierd timpul in discutii sterile ....mai cautati raspunsuri la alte postari asemanatoare date de avocati ....o zi buna ....
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2022
Florina02, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct viager kittyplus kittyplus Buna ziua! As dori si eu niuste lamuriri in urmatoarea problema: sotul meu, inca in viata a instrainat catre fiul meu proprietatea apartamentului in care ... (vezi toată discuția)
Lamuriri aspecte contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si dreptul de uzufruct viager mayashu mayashu Buna ziua! Permiteti-mi sa va prezint urmatorul caz: Parintii au doi copii. Unuia (copilul1) ii cumpara un apartament de la o terta persoana prin contract de ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare imobil copilului DANIELA PETRACHE DANIELA PETRACHE Buna ziua.Numele meu este Daniela Petrache.Vreau sa-i fac act vanzare cumparare copilului meu.Mentionez ca sunt casatorita de 26 ani cu sotul meu avem impreuna ... (vezi toată discuția)