buna ziua
as dori sa stiu ce drepturi are sotia/sotul supravetuit in cazul in care nu exista copii decat din casatoria anterioara asupra dreptului de mostenire ce rezulta din dezbaterea de mostenire (sotul /sotia sta cu parintii unul din parinti este decedat existand doar dezbatere de mostenire si o sora a sotului /sotie}
copilul este al sotului ;sotul sta in casa parintilor tatal sotului decedat doar mama mai traieste el avand si o sora ,mostenirea este dezbatuta dupa moartea tatalui ;el si cu sotia din a doua casatorie au facut investitii semnificative ptr care exista chitante ,facturi, batrana refuza sa faca acte in caz de deces al sotului sotia ce drepturi are tinand cont ca intretinerea si tot ce tine de gospodarie este facuta de cei doi soti
multumesc frumos
1. La mostenire tatalui sotului vin mama sotului, sotul si sora acestuia (sotia supravietuitoare si descendentii). Nu conteaza cine in casa cui sta.
2. La mostenirea mamei sotului vor veni cei 2 copii ai sai, sotul si sora acestuia.
3. In caz de deces al sotului, pe acesta il mostenesc sotia si copilul
Singura chestiune care va poate incurca in ecuatie este cumnata, sora sotului, pe care o puteti despagubi pentru partea sa (de casa, in speta) si sa ramaneti cu casa, ca urmare a unui partaj voluntar dupa moartea soacrei, mama sotului.
In concluzie, in caz ca sotul decedeaza, sotia il mosteneste in concurs cu fiul, in proportiile stabilite de lege.
sotia 1/4, copilul, 3/4.
daca dvs sunteti nevasta fiului din poveste, bagati banii aiurea intr-o casa care nu e a dvs si o mai impartiti si cu cumnata.