Tatal meu decedat in 2000, figureaza pe 2 titluri proprietate impreuna cu inca 3 frati( doar 2 in viata).
Unul din titlurile comune este in localitatea de domiciliu al celor 2 frati in viata iar al 2-lea este in alta localitate.
Pt.primul titlu exista cadastru efectuat la toate imobilele, pt. al 2-lea nu exista cadastru efectuat si are si datorii mari la fisc.
Unul din cei 2 unchi doreste sa initieze impartirea imobilelor la fiecare in parte pt. a nu mai fi la comun.
Cum se poate face asta?
Eu ar trebui sa mai fac ceva in plus, avand in vedere ca tatal meu este decedat?
Se poate face impartirea doar la titlu care are cadastru si nu are datorii fisc?
Multumesc
Buna, ma poate ajuta cineva cu informatii pt. acest caz, daca nu am expus bine situatia( nu ma pricep la termeni juridici) va rog sa-mi cereti alte info...
Multumesc!
Trebuie facut partaj intre frati. Si pt asta trebuie dezbatute succesiunile fratilor decedati pentru ca in locul lor sa vina mostenitorii acestora (inclusiv dvs.). La partaj veti vedea ce si cum cu datoriile, ce cadastre mai tb sa faceti, cine ce ia, cine ce da. Se poate face si impartirea unui singur titlu dar problema succesiunii ramane. Dvs. sunteti mostenitor dar fara certificat nu puteti participa la partaj in numele tatalui. Si poate exista si mama ... sotia tatalui .... vreun frate sau mai multi ...
Nu este anevoioasa insa sunt multe lucruri de pus la punct. Nefiind o procedura litigioasa, daca reusiti sa va coordonati cu unchii si verii, e o chestiune mai degraba simpla. Multa hartogarie si multe taxe dar cam atat.
Mostenire
aurelia i iordache
Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)
Succesiune
danielapreda
Buna ziua,
Tatal meu a decedat in august 2015 iar mama in decembrie 2015.
Noi suntem doi frati si am dori sa facem succesiunea.
Cand a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)