avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Trebuie sa inscriu firma in e-factura pentru ca lucram ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Trebuie sa inscriu firma in e-factura pentru ca lucram cu autoritatile statului?

Buna ziua,

Trebuie sa inscriu firma in e-factura obligatoriu de la 01.07.2022 pentru ca lucram cu autoritatile statului?

Cum functioneaza acest sistem?....daca emit o factura trebuie sa o incarc imediat in e-factura pentru a o putea downloada clientul?incarcarea in sistem a facturii se face in aceeasi zi cu data emiterii?......adica societatea nu mai poate trimite factura pe e-mail/fizic sa o vada clientul in pdf?...nu prea inteleg cum functioneaza acest sistem..

si trebuie sa depun 086 declaratia ca sa ma inscriu in e-factura in relatia B2G?

multumesc pentru lamuriri.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 12:10, 9 Iunie 2022
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
Elena Andreea, administrator
Ca sa trimiteti factura in relatia B2G ( catre o institutie de stat ) nu trebuie sa fiti inregistrata neaparat. Se pot trimte facturi in format e-factura in SPV si clientul o va primi tot in SPV la el .

Nu va opreste nimeni sa trimiteti si in PDF ca pana acum insa originalul facturii in relatia B2G se va considera cea in format xml ( e-factura) care are si sigiliu electronic al Ministerului Finantelor odata ce este transmisa prin platforma SPV de la ANAF.

Ca si termen de trimitere a facturii inca nu se stie clar . Urmeaza sa apara clarificari de la MFP-ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare e-factura ionela11 ionela11 Buna ziua, Cum inregistrez pe ANAF o firma in registrul E-factura dar nu trebuie sa completez 084 in relatia B2G este firma. As dorii pasii care trebuie ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut de institutia publica pt vizualizarea corecta a facturii? croberta croberta Incepand cu 1 iulie.2022 este obligatorie FF electronica in relatia B2G. Cu toate acestea in Forexebug factura apare in format xml. Ce trebuie facut de ... (vezi toată discuția)
Depunerea declaratiei vies 390 la ghiseu mik_zoltan mik_zoltan Subiect: Depunerea declaratiei VIES 390 la ghiseu Am doua intrebari: 1.) Se poate depune declaratia VIES 390 si la ghiseul unei reprezentatnte ANAF intr-un ... (vezi toată discuția)