avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O agentie imobiliara imi cere sa le fac plata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O agentie imobiliara imi cere sa le fac plata integrala pentru ...

O agentie imobiliara din Prahova imi cere sa le fac plata integrala pentru achizitia unei case la munte (~70.000€) strict in Euro. Este legal asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2022
Bogdan8421, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:35, 13 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să le ... cui? Agenția este un intermediar. Iar prețul se plătește celui care are ceva de vânzare. Dacă vânzătorul este persoană fizică, plata prețului poate fi făcută în euro.
Aici este vorba despre o tranzacție între două persoane fizice; banii se dau direct vânzătorului de către cumpărător, agenția doar i-a pus în legătură. Vânzătorul poate cere ce vrea în schimb: bani sau un alt bun (troc). Dacă vânzătorul vrea în moneda Botswanei de pildă, că i se pare mai stabilă, :) sau bitcoin, e treaba lui. Poate cere și sare, scoici, vite, sau orice alt mijloc de plată folosit dea lungul timpului. În cazul trocului nu se plătesc taxe de vânzare/cumpărare.

Bogdan8421 a scris:

O agentie imobiliara din Prahova imi cere sa le fac plata integrala pentru achizitia unei case la munte (~70.000€) strict in Euro. Este legal asa ceva?

hotumattua a scris:

În cazul trocului nu se plătesc taxe

Eronat! Se calculeaza si taxeaza la valoarea fiecarui bun schimbat.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare bitcoin cu taxe minime GeorgeLascaru GeorgeLascaru Buna ziua, Detin niste Bitcoini din 2010 cand pretul era foarte mic si as dori sa ii vand pe o cale legala, dar astfel incat taxele pe care le voi plati sa ... (vezi toată discuția)
Plata cumparari imobil persoane fizice iuliajulia iuliajulia Sunt plecate din tara de cateva decenii, si as dori precizari in legatura cu pasii legali la achizitia unui imobil ca persoana fizica: cum exact se face plata ... (vezi toată discuția)
Care sunt riscurile dacă cumpăr un apartament care are ipotecă? Maiglo Maiglo Bună seara, Mă interesează să cumpăr un apartament, şi am aflat astăzi că acesta este ipotecat. Care sunt riscurile dacă cumpăr un apartament care ... (vezi toată discuția)