avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu furat de angajator.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu furat de angajator.

Salariul impozitarea acestuia s a modificat acum 1-2 ani.Angajatorul, de frica ca se revine la vechea impozitare, nu a modificat neturile nimănui, au lăsat contractele cu aceleași salarii brute și în fiecare luna, plătea diferenta separat astfel încât toți primeam aceleași salarii nete.
Unora le plătea în plus 100-300-1000 lei -2000 lei în funcție de salariu, astfel încât toți sa si încaseze netul de dinaintea schimbării bazei de impozitare.
Problema e ca de 3 luni nu mai achita diferenta, pe motiv ca oricum nu avem contract pe netul mai mare astfel încât nu avem ce face.
Vreau sa I dau în judecata, și e simplu de demonstrat ca 1-2 ani au platit diferenta separat și acum pur și simplu fura diferenta la 500 de salariați?
Inteleg ca legea nu obliga pe nimeni sa mărească netul însă cred ca angajatorul era obligat ori sa mărească brutul astfel sa ajungi la același net ori sa spuna , s a schimbat grila de impozitare, acum câștigi cu 100-300-1000-4000 lei mai puțin, e vina statului, vrei ramai pe bani mai puțin nu vrei, poți pleca.
Dupa mine plătind diferenta de impozitare separat s a recunoscut în fapt salariul net de dinainte de schimbarea bazei de impozitare, și nu poți 2 ani sa achiti o suma și când nu mai ai chef nu mai achiti?
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2022
cosmin2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:21, 12 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul nu avea nicio obligație de mărire a salariului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu pentru contract partial de la 01 februarie Doinitza58 Doinitza58 Buna ziua, Am doua contracte de munca de cate 2 ore la doua societati diferite cu salariile brute de 1000 lei respectiv 875 lei. In luna ianuarie salariile ... (vezi toată discuția)
Deducerile salariale Miha.Miha Miha.Miha Am priceput cam ce e cu ele, dar intrebarea mea este: unde se duc acesti bani? Pentru ca am observat ca de fapt, acesti bani se scad din salarul brut, dupa ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil - cum se calculeaza suma ContSters60781 ContSters60781 Buna ziua, In legatura cu cei de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4000 lei pt mamici, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)