avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! În perioada de preaviz, se poate desface ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! În perioada de preaviz, se poate desface contractul ...

Bună ziua! În perioada de preaviz, se poate desface contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:29, 15 Iunie 2022
Bună ziua!
Da! De exemplu daca salariatul nu respecta termenul de preaviz și nu prestează munca, adica nu vine la serviciu, angajatorul poate să îl cerceteze disciplinar si sa ii desfacă CIM pentru acest motiv!
Buna seara! Mulțumesc pentru raspuns!
Angajatul respecta preavizul și își respecta atribuțiile, conform fisei postului. Angajatorul a întocmit un avertisment scris, cum ca angajatul nu își îndeplinește atribuțiile (desi este generalizat, nimic concret), iar atribuțiile la care face referire, nu se afla în fisa postului. De câte astfel de avertismente este nevoie pentru desfacerea contractului? Conform mențiunilor de mai sus, se poate desface contractului?
Și unul singur poate fi de ajuns..
Trebuie făcută o cercetare disciplinara pentru a i se desface Cim in cazul prezentat de dvs.! Daca s-ar ajunge totuși la o decizie de desfacere a Cim, aceasta poate fi atacată în instanță!
Se poate decide desfacerea c.i.m., dar este nevoie de o anumita procedura care poate dura.

Alte discuții în legătură

Avertisment scris salariat AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, In ce masura poate fi aplicat un avertisment scris unui salariat, pentru absentarea fara a anunta angajatorul in prealabil si comportament ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz tonyhadar tonyhadar as vrea sa stiu daca faptul ca angajatorul nu a fost in stare sa produca o fisa a postului intr-un termen de doua luni imi da dreptul sa demisionez fara ... (vezi toată discuția)
Semnare fisa post retroactiva theonewho theonewho Buna ziua, Va prezint următoarea situație, pentru care va rog sa îmi transmiteți dacă exista cai de atac: sunt angajata la o firma din luna ianuarie, ... (vezi toată discuția)