avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! va rog sa ma ajutati si pe mine in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea speta: ...

Buna ziua! va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea speta: in anul 1969, parintii mei au primit ca donatie un teren de 400 mp de la proprietarul casei in care locuiau cu chirie. Ulterior, au mai cumparat, tot de la acesta, inca 400 mp. Pe baza documentelor de atunci, au primit de la Consiliul de Conducere al CAP din localitate o adeverinta ca au in proprietate 800 mp si ca nu afecteaza suprafata agricola, deci isi pot construi casa. Dupa construcirea casei, proprietarul le-a ”trasat” altfel gardul, fara a mai masura suprafata rezultata. Forma curtii este, de atunci pana astazi, la fel-mai multe trapeze suprapuse. In 1994, parintilor mei li s-a emis titlul de proprietate pentru suprafata de 500 mp. Deoarece nu stiau cat le-a ramas dupa montarea gardului, nu au contestat titlul, mai ales ca masuratorile au fost facute de Primarie. In 2021, dorind sa ne faca noua (mie si sotului meu) acte pe casa, deci sa obtina si cartea funciara, au aflat, dupa masuratorile cadastrale, ca terenul are 607 mp. Ca urmare, nu putem intocmi actele. Urmasul proprietarului nu este de acord sa semneze Planul de amplasament, acuzandu-ne ca ”am furat” terenul de la parintii lui. Eu sunt nascuta in 1967. Gardul acela are aceeasi forma de cand ma stiu. As dori sa contest Titlul de proprietate. Credeti ca am sanse sa obtin modificarea lui? Nu dorim titlu pe 800 mp, ci doar pe cei 607, pe care i-am avut inca din 1969. Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Curţi construcţii + teren agricol/arabil gheorghe1938 gheorghe1938 Ma confrunt cu o situatie ciudata. Am incercat sa platesc impozitul pe 2016 (impozitul datorat ar fi pentru: un teren de 800mp o casa de 80mp). La primarie ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren catalina_ro catalina_ro Buna ziua Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o lamurire? In urma decesului parintilor am facut succesiunea si cartea funciara pe suprafata de 800 ... (vezi toată discuția)
Teren in plus la masuratori mih4y mih4y buna ziua ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de ... (vezi toată discuția)